Office Workouts

Träna på jobbet eller hema

Office Workouts

Välkommen till instruktörsutbildning i Yoga!
En grundutbildning för dig som vill börja instruera, och vidareutbildningar för ökad kunskap och kreativitet. Kurserna kan genomföras antingen fysiskt på olika kursplatser eller på våra träningresor eller på distans online.
Du kommer att lära dig hur du på ett metodiskt och pedagogiskt sätt leder och utformar yogaprogram till en bred målgrupp som inspirerar till fortsatt praktisering hos deltagarna. Välkommen!

Kursavgift: 2 dagars kurs från 4995 kr inkl moms, kursmaterial och diplom.
Utbildningsmaterial, workshop på film, färdiga yogasekvenser, färdig musik, m m ingår i kurspris.

Kursplatser:
ONLINE - iTrainer.se
Stockholm - NW Lidingö
Jönköping - Cardio Club
Eskilstuna - Actic City
Göteborg - AstraZenecas Träningscenter

Kommande tillfällen

Under planering - Kontakta oss för mer info!
 Se hela kalendern
 Kontakta oss för fler datum eller om ni önskar att vi genomför event i samarbete.
Läs mer under flikar nedan...
 

Mer Information

Välkommen till en inspirerande utbildning i Yoga. En grundutbildning för dig som vill börja instruera, och vidareutbildningar för ökad kunskap och kreativitet. Kurserna kan genomföras antingen fysiskt på olika kursplatser eller på våra träningresor eller på distans online.

Utbildningssteg (läs mer nedan)
• Grundutbildning 2 dagar
• Vidareutbildning 2 dagar
• YinYoga Grundutbildning 2 dagar

Du kommer att lära dig hur du på ett metodiskt och pedagogiskt sätt leder och utformar yogaprogram till en bred målgrupp som inspirerar till fortsatt praktisering hos deltagarna.
Efter godkänd grundutbildning kan du bli licensierad som yogainstruktör! För att få din licens skickar du in din klass på video inom 6 månader efter avslutad utbildning (detta görs enklast genom uppladdning på vårt vimeo-konto). Du som instruktör och minst 3 deltagare ska synas tydligt i bild. Se också till att ljudkvaliten är bra så att vi hör dig tydligt. Vi utvärderar bl.a. din instruktionsteknik, din fysiska rörelse och teknik, struktur och dynamik i klassen. Feedback och återkoppling får du via mail!

Kursintyg/Diplom
- Du får ett kursintyg/diplom efter att ha klarat slutprovet!
Licensiering (+1500kr inkl moms)
Om Du önskar bli Licensierad instruktör krävs följande:
- Grundutbildning
- Godkända uppgifter
- Godkänt examensarbete
- Godkänd klass inspelad på video (skickas till oss inom 6 mån efter avslutad kurs)

Grundutbildning Yoga

Grundutbildning Yoga
Den här kursen är för dig som vill börja att instruera yogaklasser eller för dig som redan är utbildad yogainstruktör som önskar mer struktur och inspiration till dina yogaklasser. Huvudfokus för kursen ligger på den fysiska yogan och vi kommer att gå igenom hur den praktiseras genom positioner (asanas), andningsövningar (pranayamas), avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker. Solhälsningen är själva ramen för kursen och den kommer att praktiseras på djupet med mycket fokus på teknik och utförande. Utifrån solhälsningen kommer vi att lära oss hur vi kan skapa strukturerade, varierade och kreativa klassupplägg och flöden. En stor del av kursens fokus ligger även vid ledarskap, kommunikation och instruktionsteknik.

Målsättning
Du kommer att lära dig hur du på ett metodiskt och pedagogiskt sätt leder och utformar yogaklasser utifrån solhälsningen till en bred målgrupp som inspirerar till fortsatt praktisering hos deltagarna.

Läs mer om Vidareutbildning längre ned.

Diplom och kursintyg
Du erhåller diplom efter genomförd kurs och du har då möjlighet att skicka in en inspelad yogaklass för licensiering och feedback! En form av kvalitetssäkring både för dig själv och för dina framtida arbetsgivare.

Rekommenderad litteratur (ingår ej i kurspris)
- Yoga Anatomy - Leslie Kaminoff, Amy Matthews, Sharon (ILT) Ellis
- Teaching Yoga Adjusting Asana - Melanie Cooper
Kursinnehåll
Dag 1 Kurs 10.00-17.00 (Samling och registrering 10.00)
- Yogans historia och filosofi
- Yoga klass
- Linjering och teknikträning
- Solhälsningen steg för steg
- Kommunikation och ledarskap
- Andning och meditation
- Yoga klass - Yin

Dag 2 Kurs 10.00-17.00
- Meditation
- Yoga klass
- Klassupplägg
- Inspiration till eget yogaprogram
- Flödesträning (flow)
- Redovisning

Kursavgift: 2 dagars kurs från 4995 kr inkl moms, kursmaterial och diplom.

Utbildningsmaterial, workshop på film, färdiga yogasekvenser, färdig musik, m m ingår i kurspris.

Vidareutbildning Yoga

Vidareutbildning Yoga 2 dagar
En spets/vidareutbildning för dig som vill ta steget till ett friare och modernare sätt att yoga!

Under utbildningen kommer vi att djupdyka i den fysiska yogan med fokus på rörelse och kreativitet! Vi kommer även att prata om (och praktisera!) ledarskap och utveckling av den egna personliga stilen. Utbildningen ger dig som deltagare nya insikter i hur du kan arbeta som instruktör och yogainspiratör, oavsett hur lång erfarenhet du har. Med dig får du verktyg att utveckla ditt eget uttryck på yogamattan samt hur du kan lära ut yoga på ett sätt som tilltalar många i vår tid!

Kursavgift: 2 dagars kurs från 4995 kr inkl moms, kursmaterial och diplom.
Utbildningsmaterial, workshop på film, färdiga yogasekvenser, färdig musik, m m ingår i kurspris.
Tid: 10.00-17.00 båda dagarna
Kursinnehåll
Utbildningens innehåll och struktur baseras på fyra block fördelat på 2 intensiva dagar
- Fysisk rörelse
- Ledarskap
- Kreativitet
- Personlig stil - vem vill du vara som yogainstruktör?

I utbildningen ingår 4 st inspirationsklasser, utbildningsmanual, personlig coachning och konkreta verktyg för dig i din roll som ledare – vilken du än är eller vill vara!

Förkunskaper
Grundutbildning Yoga eller motsvarande samt att du har instruerat Yoga under minst ett år.

S.U.P. Yoga

 
Stand Up Paddle Yoga
Upplev ett helt nytt sätt att yoga – på vattnet!

Läs mer om S.U.P. »

Yoga på träningsresor!

Ditt livs träningsupplevelse!
Missa inte möjligheten att gå yogautbildning på våra ledande träningsresor och utbildningveckor. Då kan du t ex kombinera grund- och vidareutb i Yoga med andra inspirerande klasser och utbildningar.

På resorna kör vi även på vattnet: S.U.P. Yoga

 Boka dig direkt på våra resor med yogautbildning 
 Intresseanmäl dig för en utbildningsresa
 Kontakta oss

YIN YOGA grundutbildning

YIN YOGA grundutbildning - 2 dagar

Vad är Yin Yoga?
Ett djupgående kroppsarbete, som lägger fokus på fascia, bindväv, leder och ligament. Ingen yogaform kan verka lika djupgående och lika läkande på både kropp och själ som yinyogan gör.
Den boostande, stärkande och stillande yin yogan, med grunder som bygger på Tao metodens väl beprövade kinesiska yogaövningar, lämpar sig väl för oss moderna människor med ständigt högt tempo. Yin yogan används flitigt av både yogisar och olika idrottsutövare, som ett komplement till mer fysiskt arbete och för att kroppen och sinnet ska hålla och utvecklas över tid.

Varmt välkommen på en personligt utvecklande yin yoga utbildning!

Kursavgift: 4995 kr inkl. moms och kursmaterial till ett värde av 649 kr

 Kontakta oss för beställning av denna kurs
För vem?
Utbildningen lämpar sig för yogalärare som vill utveckla och bredda sin kompetens men också för personliga tränare som önskar jobba mer holistiskt med sina kunder. Du kan också delta som privatperson i syfte att utveckla ditt yogautövande och din sadhana.
Under utbildningen kommer du att lära dig yin yogans olika positioner samt deras fysiska effekt på kroppen såsom effekter på nervsystem, energiflöde och inre organ. Vi kommer att gå igenom hur det fysiologiska hänger samman i en helhet, samt hur det också påverkar ditt sinne och vise versa.
Vi går igenom grundläggande andnings- och meditationstekniker, samt flödes- och instruktionsteknik specifikt anpassat för yin yoga. Vilket bl.a. handlar om hur du skapar sköna övergångar, bygger harmoni och balans i klassupplägget och inte minst hur du själv tränar dig på stillheten och tystnaden.
 

Lärare

Stacks Image 4712
Lärare: Malin Berg
Malin arbetar som internationell presentatör och instruktör runt om i världen i bland annat yoga, core och funktionell träning. Hon utvecklar instruktörsutbildningar inom gymnastik och yoga. Med sin bakgrund som folkhälsovetare utbildar och föreläser hon även inom områdena hälsa och livsstil. Malin är en mycket uppskattad yogainstruktör med en tidigare erfarenhet som artistisk gymnast. Utbildad i yoga genom bland annat MyaFlow i Umeå och Yotopia i London. Ingår i AerobicWeekends instruktörs- och utbildningsteam samt presentatör på International Fitness & FunWeeks.

Kommande

Fler än 200 kurser, träningsresor och event varje år! Kalendern uppdateras ständigt med nya kurser, utbildningar, event och resor. Hela kalendern »
Anmäl Din Email för att få uppdateringar och erbjudanden här »

Kontakt

AerobicWeekends Sweden
mail@aerobicweekends.com
Lövgård 12
S-63235 Eskilstuna
+46 16 148055
+46 70 3322446
Kontaktformulär »
Nyhetsbrev »