Lic. Yoga Instructor

Välkommen till en inspirerande och gedigen utbildning i Yoga. En grundutbildning som gör att du kan bli licensierad, och en vidareutbildning för ökad kunskap och kreativitet


Värmer upp...

Lic. Yoga Instructor

Du kommer att lära dig hur du på ett metodiskt och pedagogiskt sätt leder och utformar yogaprogram till en bred målgrupp som inspirerar till fortsatt praktisering hos deltagarna. Välkommen!

Kursavgift: 2 dagars kurs från 4995 kr inkl moms, kursmaterial och diplom.
Utbildningsmaterial, workshop på film, färdiga yogasekvenser, färdig musik, m m ingår i kurspris.

Kommande tillfällen

17-18/2 2018 Yoga Grundutbildning, Göteborg
19-26/3 2018 Yoga Grundutbildning, Playitas Fuerteventura
19-26/3 2018 Yoga Vidareutbildning, Playitas Fuerteventura
21-22/4 2018 Yoga Grundutbildning, Stockholm
28-29/4 2018 YinYoga Grundutbildning, Stockholm
2-3/5 2018 Yoga Grundutbildning, Malmö
1-2/9 2018 Yoga Grundutbildning, Eskilstuna
16-23/9 2018 Yoga Grundutbildning, Playitas Fuerteventura
16-23/9 2018 Yoga Vidareutbildning, Playitas Fuerteventura
30/9-7/10 2018 Yoga Grundutbildning, Güral Premier Belek
30/9-7/10 2018 Yoga Vidareutbildning, Güral Premier Belek
26/11-3/12 2018 Yoga Grundutbildning, Playitas Fuerteventura
26/11-3/12 2018 Yoga Vidareutbildning, Playitas Fuerteventura
19-20/1 2019 Yoga Grundutbildning, Eskilstuna
21-28/1 2019 Yoga Grundutbildning, Playitas Fuerteventura
24-31/1 2019 Yoga Grundutbildning, Playitas Fuerteventura
24-31/1 2019 Yoga Vidareutbildning, Playitas Fuerteventura

 Se hela kalendern
 Kontakta oss för fler kursdatum eller om ni önskar att vi kommer till er för att hålla någon av dessa kurser.
Läs mer under flikar nedan...
 

Mer Information

Välkommen till en inspirerande och gedigen utbildning i Yoga. En grundutbildning som gör att du kan bli licensierad, och en vidareutbildning för ökad kunskap och kreativitet, båda på oftast 2 dagar. Kurserna genomförs även på våra populära träningresor.

Utbildningssteg (läs mer nedan)
• Grundutbildning 2 dagar
• Vidareutbildning 2 dagar

Vi lägger stort fokus på den kreativa fysiska yogan och behandlar ledarskap och utveckling av den egna personliga stilen. Utbildningen ger dig som deltagare nya insikter i hur du kan arbeta som instruktör och yogainspiratör.
Du kommer att lära dig hur du på ett metodiskt och pedagogiskt sätt leder och utformar yogaprogram till en bred målgrupp som inspirerar till fortsatt praktisering hos deltagarna.
Efter godkänd grundutbildning kan du bli licensierad som yogainstruktör! För att få din licens skickar du in din klass på video inom 6 månader efter avslutad utbildning (detta görs enklast genom uppladdning på vårt vimeo-konto). Du som instruktör och minst 3 deltagare ska synas tydligt i bild. Se också till att ljudkvaliten är bra så att vi hör dig tydligt. Vi utvärderar bl.a. din instruktionsteknik, din fysiska rörelse och teknik, struktur och dynamik i klassen. Feedback och återkoppling får du via mail!

Kursintyg/Diplom
- Du får ett kursintyg/diplom efter att ha klarat slutprovet!
Licensiering (+1500kr inkl moms)
Om Du önskar bli Licensierad instruktör krävs följande:
- Grundutbildning
- Godkända uppgifter
- Godkänt examensarbete
- Godkänd klass inspelad på video (skickas till oss inom 6 mån efter avslutad kurs)
Internationell licens
Vi kan även hjälpa Dig via våra internationella samarbetspartners att bli internationell AFAA-certifierad. AFAA (American Aerobic & Fitness Association)är världens största licens för gruppträning och personlig tränings om finns i mer än 75 länder. Priset för denna licens är ca 300 us dollar. Kontakta oss för mer info om denna licens.

Grundutbildning Yoga

Grundutbildning Yoga
Huvudfokus för utbildningen ligger på den fysiska yogan, ledarskap och kreativitet. Vi kommer att gå igenom hur yogan praktiseras genom positioner (asanas), andningsövningar (pranayamas), avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker. Vi kommer förutom detta att sätta oss in i yogans bakgrund och filosofi, och koppla denna till vår nutid och vardag.

Målsättning
Du kommer att lära dig hur du på ett metodiskt och pedagogiskt sätt leder och utformar yogaprogram till en bred målgrupp som inspirerar till fortsatt praktisering hos deltagarna. Du får med dig färdiga klassalternativ beroende på just dina deltagares förutsättningar.

Läs mer om Vidareutbildning längre ned

Rekommenderad litteratur (ingår ej i kurspris)
- Yoga Anatomy - Leslie Kaminoff, Amy Matthews, Sharon (ILT) Ellis
- Teaching Yoga Adjusting Asana - Melanie Cooper
Innehåll
Dag 1 Kurs 9-17 (Samling och registrering 8.45)
- Yogans historia och filosofi
- Yoga klass
- Linjering och teknikträning
- Solhälsningen steg för steg
- Kommunikation och ledarskap
- Andning och meditation
- Yoga klass - Yin

Dag 2 Kurs 9.00-17.00
- Meditation
- Yoga klass
- Klassupplägg
- Inspiration till eget yogaprogram
- Flödesträning (flow)
- Redovisning

Kursavgift: 2 dagars kurs från 4995 kr inkl moms, kursmaterial och diplom.

Utbildningsmaterial, workshop på film, färdiga yogasekvenser, färdig musik, m m ingår i kurspris.

Vidareutbildning Yoga

Vidareutbildning Yoga 2 dagar
En spets/vidareutbildning för dig som vill ta steget till ett friare och modernare sätt att yoga!

Under utbildningen kommer vi att djupdyka i den fysiska yogan med fokus på rörelse och kreativitet! Vi kommer även att prata om (och praktisera!) ledarskap och utveckling av den egna personliga stilen. Utbildningen ger dig som deltagare nya insikter i hur du kan arbeta som instruktör och yogainspiratör, oavsett hur lång erfarenhet du har. Med dig får du verktyg att utveckla ditt eget uttryck på yogamattan samt hur du kan lära ut yoga på ett sätt som tilltalar många i vår tid!

Kursavgift: 2 dagars kurs från 4995 kr inkl moms, kursmaterial och diplom.
Utbildningsmaterial, workshop på film, färdiga yogasekvenser, färdig musik, m m ingår i kurspris.
Tid: 9-17 båda dagarna
Kursinnehåll
Utbildningens innehåll och struktur baseras på fyra block fördelat på 2 intensiva dagar
- Fysisk rörelse
- Ledarskap
- Kreativitet
- Personlig stil - vem vill du vara som yogainstruktör?

I utbildningen ingår 4 st TYC inspirationsklasser, utbildningsmanual, personlig coachning och konkreta verktyg för dig i din roll som ledare – vilken du än är eller vill vara!

Vi ser gärna att du har gått vår grundutbildning i yoga eller motsvarande innan du går denna spetsutbildning. Vill du ändå ta del av denna utbildning är du välkommen att i ett mail skriva lite om dig själv och på vilket sätt du tror att du har nytta av denna utbildning.

S.U.P. Yoga

 
Stand Up Paddle Yoga
Upplev ett helt nytt sätt att yoga – på vattnet!

Läs mer om S.U.P. »

Yoga på träningsresor!

Ditt livs träningsupplevelse!
Missa inte möjligheten att gå yogautbildning på våra ledande träningsresor och utbildningveckor. Då kan du t ex kombinera grund- och vidareutb i Yoga med andra inspirerande klasser och utbildningar.

På resorna kör vi även på vattnet: S.U.P. Yoga

 Boka dig direkt på våra resor med yogautbildning 
 Intresseanmäl dig för en utbildningsresa
 Kontakta oss

YIN YOGA grundutbildning

YIN YOGA grundutbildning - 2 dagar

Vad är Yin Yoga?
Ett djupgående kroppsarbete, som lägger fokus på fascia, bindväv, leder och ligament. Ingen yogaform kan verka lika djupgående och lika läkande på både kropp och själ som yinyogan gör.
Den boostande, stärkande och stillande yin yogan, med grunder som bygger på Tao metodens väl beprövade kinesiska yogaövningar, lämpar sig väl för oss moderna människor med ständigt högt tempo. Yin yogan används flitigt av både yogisar och olika idrottsutövare, som ett komplement till mer fysiskt arbete och för att kroppen och sinnet ska hålla och utvecklas över tid.

Varmt välkommen på en personligt utvecklande yin yoga utbildning!

Kursavgift: 4995 kr inkl. moms och kursmaterial till ett värde av 649 kr

 Kontakta oss för beställning av denna kurs


För vem?
Utbildningen lämpar sig för yogalärare som vill utveckla och bredda sin kompetens men också för personliga tränare som önskar jobba mer holistiskt med sina kunder. Du kan också delta som privatperson i syfte att utveckla ditt yogautövande och din sadhana.
Under utbildningen kommer du att lära dig yin yogans olika positioner samt deras fysiska effekt på kroppen såsom effekter på nervsystem, energiflöde och inre organ. Vi kommer att gå igenom hur det fysiologiska hänger samman i en helhet, samt hur det också påverkar ditt sinne och vise versa.
Vi går igenom grundläggande andnings- och meditationstekniker, samt flödes- och instruktionsteknik specifikt anpassat för yin yoga. Vilket bl.a. handlar om hur du skapar sköna övergångar, bygger harmoni och balans i klassupplägget och inte minst hur du själv tränar dig på stillheten och tystnaden.
Lärare
Maria Ekman är Yogalärare, Holistictrainer och ”frihetstänkarinspiratör” och har mer än 20 års erfarenhet av att instruera och leda grupper. Hon driver det frilansande och kreativa träningsföretaget FlyStudio där hon leder grupper, individuellt utformad PT träning, workshops och utbildningar. Hon samarbetar bland andra med World Class Västerås, Plaza Studio i Eskilstuna, TV4 Tränings Studion och AerobicWeekends. Hennes yoga klasser är flödande, stark yoga träning, som också ger lugn, djup och sensibillitet. Sköna förflyttningar och glid, snyggt över mattan, att nästan dansa yoga och njuta av det. Du får en känsla av att dansa yoga! ”Hitta ditt egna rörelsevis där det går lätt och du känner dig fri, då får du flyt, då mår du som bäst”
 

Lärare

 
Malin Berg
Malin är utbildad folkhälsovetare och yogainstruktör med en bakgrund som artistisk gymnast. Hennes klasser kännetecknas av dynamiska och kreativa flöden som på ett smart och pedagogiskt sätt tar dig till olika yogapositioner. Malin är en del av Aerobicweekends Sweden‘s instruktörs- och utbildningsteam och har tillsammans med Maria Ekman tagit fram TYC – The Yoga Collection vidareutbildning. Hon instruerar klasser både i Sverige och utomlands i bland annat core, funktionell träning och yoga och är en av de första i Sverige att instruera yogaklasser på surfbräda (SUP Yoga). Malin coachar även instruktörer genom Your next move – en plattform och mötesplats för instruktörer som vill ta nästa steg!
 
Sara Eriksson
Jag tycker att yoga är den bästa starten på dagen! Med en kandidatexamen i idrottsvetenskap och 200 h yogalärarutbildning i Indien har jag både en bred och djup kunskap om människokroppen och hennes möjligheter. Samtidigt finns det så mycket mer att lära, vilket jag gör i varje möte med andra människor. Jag vill locka och inspirera dig att prova nytt och att vara snäll med dig själv - för en stark kropp och ett starkt sinne, inifrån och ut.

Kursplatser

 
Fuerteventura Playitas

Eskilstuna - Plaza Fitness
Drottninggatan 9
(samma byggnad som Plaza Hotell
Vägbeskrivning här>>

Västerås
Utopia Yogastudios, utopiayogastudios.com

Fiskebäckskil
Gullmarsstrand hotell & konferens
Fiskebäckskil
Tel 0523-66 77 88 fax 0523-228 05
info@gullmarsstrand.se
www.gullmarsstrand.se
Information om boende mm här>>

Malmö, Friskis&Svettis ÖN
Övägen 10, 216 42 Limhamn, Malmö
Tel 040-15 26 30
Vägbeskrivning här>>
Comfort Hotell vid centralstationen tel 040-330440 info här>>

Malmö, Friskis & Svettis, Johanneslust
Johanneslustgatan 12
212 28 Malmö
Tel: 040-644 43 40
Vägbeskrivning vi Hitta.se här>>

Göteborg - St Jörgen Park Resort, Knipplekullen 8-10, Göteborg, 031-348 40 00
Vägbeskrivning här>>
Info om hotell och mat: här>>

Göteborg-Kungsbacka YogaRoom
Vegetarisk lunch+ fika tillkommer 100:-/ dag
Övernattning på madrass( medtag lakan och meddela innan) 300:-/ natt inkl.

Jönköping 12-13/2 2012
Atlantis Spa HUSKVARNA
036-305732, Kungsgatan 35, HUSKVARNA
Vägbeskrivning här>>

Jönköping - Atlantis Spa, Barnarpsgatan, Jönköping
Vägbeskrivning här>>
Hotellinfo här>>

Borås- Gymmix
Vägbeskrivning här>>
Hotellinfo här>>

Skövde Skalkariket
http://www.skalkariket.se

Strängnäs - Hälsoskaparna, Eskilstunavägen 34, Strängnäs
Vägbeskrivning här>>
Hotellinfo här>>

Södertälje
Scanias Hälsocenter Gröndal, Tvetavägen, Södertälje
08-55381817
Vägbeskrivning här>>
Hotellinfo:
Södertälje Quality Hotell Park, Saltsjötorget, Södertälje:
08-550 265 00 info här>>
Hotell Skogshöjd info här>>

Stockholm-Bromma Omshanti

Turkiet Güral Premier Tekirova

Helsingborg, Träningsakademin, Gåsbäcksvägen 20, Vägbeskrivning här>>


Info om de andra kursplatserna kommer snart...

Kommande

Fler än 200 kurser, träningsresor och event varje år! Kalendern uppdateras ständigt med nya kurser, utbildningar, event och resor. Hela kalendern »
Anmäl Din Email för att få uppdateringar och erbjudanden här »

Kontakt

AerobicWeekends Sweden
mail@aerobicweekends.com
Pressargatan 2
S-63229 Eskilstuna
+46 16 148055
+46 70 3322446
Kontaktformulär »
Nyhetsbrev »