GymnasticMoves

Utbildningen för dig som vill lära dig mer om gymnastik och funktionell träning , för din egen skull eller för att instruera, och som vill fördjupa dina kunskaper inom träning!


Värmer upp...

GymnasticMoves

Utbildningen för dig som vill lära dig mer om gymnastik och funktionell träning - för din egen skull eller för att instruera - och som vill fördjupa dina kunskaper inom träning. Passar dig som är personlig tränare, utövar/coachar crossfit, bootcamp, funktionella klasser eller liknande. Ingen tidigare erfarenhet av gymnastik krävs!

Välkommen!

Kommande tillfällen

Under planering - Kontakta oss för mer info!
 Se hela kalendern
 Kontakta oss för fler datum eller om ni önskar att vi genomför event i samarbete.

Tider: 10.00-17.00 båda dagarna (lö-sön)
Utbildningen är uppdelad i 2 steg fördelat på 2 helger.
Pris: 4995 kr/kurshelg inkl moms och kursmaterial
Diplom: Efter genomförd utbildning får du dokument på förvärvade kunskaper.
Only those who have the patience to do simple things perfectly will acquire the skill to do difficult things easily
Johann Freidreich Von Schille
 

Information

GymnasticMoves är utbildningen för dig som vill lära dig mer om gymnastik och funktionell träning , för din egen skull eller för att instruera, och som vill fördjupa dina kunskaper inom träning! Du får lära dig progressioner och slipa på din teknik i bland annat handstående, pullups, lyft och hopp – något som kan vara särskilt användbart för dig som utövar crossfit! Vi använder oss främst av vår kroppsvikt med inslag av bland annat barr, räck, ringar, ribbstol, gummbiband och paraletter/golvbarr.
Under utbildningen får du kunskap om hur du kan planera och bygga upp din träning successivt, samt hur du kan skala av övningar till just din/dina deltagares nivå.
Passar dig som är personlig tränare, utövar/coachar crossfit, bootcamp, funktionella klasser eller liknande. Ingen tidigare erfarenhet av gymnastik krävs.
Målsättning
Få bättre förståelse för…
• hur rörelser/övningar ska se ut och utföras samt hur du kan kommunicera dessa till dina deltagare
• vilka muskler som behöver aktiveras och varför
• kroppens fysiska förmågor som styrka, rörlighet, explosivitet etc.
• hur du kan skala av och bygga på olika gymnastiska övningar
• hur du kan ta fram progressioner för olika gymnastiska moment till olika målgrupper
• fashians inverkan på rörlighet och hur du med olika redskap kan utveckla din rörlighet


Steg 1 & 2
Utbildningen är uppdelad i 2 steg fördelat på 2 helger. Detta för att du ska få möjlighet att starta från grunden och sedan fördjupa dina kunskaper ytterligare.

Tider: 10.00-17.00 båda dagarna (lö-sön)
GymnasticMoves Level 1 / Steg 1 ger dig kunskap och förståelse för kroppens grundläggande funktioner med mycket fokus på core – Du blir bland annat väl bekant med övningar som hollow och arch i olika varianter. Du får lära dig de mest grundläggande progressionerna för stödjande övningar som handstående, l-sit och handstand pushups samt hängande övningar som kipping, pullups, muscleups och toe to bar. Grundläggande kunskap i lyft- och hoppteknik. Du får också kunskap om vad fashia är och vilken inverkan den har på vår rörlighet. Lär dig hur foamrollers, massagebollar, powerbands och flossband kan hjälpa dig i din rörlighetsträning.
GymnasticMoves level 2 / Steg 2 ger dig mer spetsad kunskap om gymnastik. Utökad övningsbank med progressioner för handstående, l-sit och handstand pushups såväl som kipping, pullups, muscleups, toe to bar och repklättring – något som påbörjas redan i level 1 men som nu tas till nästa nivå för att du ska kunna utföra övningarna fullt ut. Du får möjlighet att prova fler gymnastiska moment och tekniker vilket gör att vi gärna ser att du genomfört GymnasticMoves level 1 eller motsvarande. Lär dig hur du kan passa och assistera dina kunder och på ett kreativt och säkert sätt jobba med progressioner anpassat till olika nivåer. Level 2 ger dig även fördjupad kunskap i lyft- och hoppteknik.
Exempel Innehåll på en kurshelg
• Introduktion
• Uppvärmning
• Coreträning i 4 steg från grund till avancerad nivå
• Styrka
• Grundteknik och specifik uppvärmning för stödjande övningar
• Stödjande övningar (progression för l-sit, handstand, handstand pushups)

• Grundteknik och specifik uppvärmning för hängande övningar
• Hängande övningar (kipping, greppteknik, pullups, toe to bar samt progression för muscleups)
• Dynamisk och statisk stretch
• Fashia och dess inverkan på vår rörlighet
• Ledarskap och kommunikation – coachning
• Klassupplägg
 

Lärare

 
Gyula Bercsenyi Hungary
Över 20-års erfarenhet som personlig tränare, massör, coach och multiathlet. Personlig tränare med funktionell träning, atletträning, crossfit, tyngdlyftning och fitness som specialitet. Gyula coachar inte bara andra utan är även aktiv tävlande själv inom bl.a. Crossfit, Tyngdlyftning, Mens Physique, Kettlebells och Triathlon. Som bästa merit har han en 4e plats på EM nivå i Crossfit masters 45+ 2015. Gyula är även en uppskattad tränare, kursledare och föredragshållare på träningsresor och events som arrangeras via Apollo och Aerobicweekends och går till bl.a. Playitas och Turkiet. Mer info om Coach Gyula kan du läsa på hans hemsida, www.gyula.se
 
Ako Rahim
Ako är gymnast i grunden och har jobbat som personlig tränare och fyscoach i över 10 år. Ako har tävlat inom Athletic Fitness och vunnit både SM och VM. Nu med Crossfit Games som målsättning med inriktning på Crossfit och Olympiska lyft. Ako är även känd från tv som gladiator Torro.
 
Malin Berg Sweden
Malin är utbildad folkhälsovetare och tränare med en bakgrund som artistisk gymnast. Hennes klasser kännetecknas av dynamiska och kreativa flöden som på ett smart och pedagogiskt sätt tar dig till olika positioner. Som en del av Aerobicweekends Swedens instruktörs- och utbildningsteam instruerar hon klasser både i Sverige och utomlands i bland annat core, funktionell träning, gymnastik och yoga – hon är en av de första i Sverige att instruera yogaklasser på surfbräda (SUP Yoga). Malin håller även fysträning för gymnaster i Eskilstuna Gymnastikförening.
 
Henrik Bramsved Sweden
Träningsinspiratör och internationell presentatör. AFAA-certifierad samt diplomerad instruktör. 6-faldig Svensk- och Nordisk mästare, 6:a i World Cup, 3-faldig finalist på VM i sport aerobics (aerobic gymnastics). Har under de senaste åren arbetat med träning individuellt och i grupp på heltid. Specialområden är Funktionell träning, H.I.T., Coretraining, Gymnastik och Aerobics. Driver företaget AerobicWeekends Sweden som har utbildat och inspirerat fler än 25.000 instruktörer. Arbetar heltid med att utbilda tränare och instruktörer.

Kommande

Fler än 200 kurser, träningsresor och event varje år! Kalendern uppdateras ständigt med nya kurser, utbildningar, event och resor. Hela kalendern »
Anmäl Din Email för att få uppdateringar och erbjudanden här »

Kontakt

AerobicWeekends Sweden
mail@aerobicweekends.com
Lövgård 12
S-63235 Eskilstuna
+46 16 148055
+46 70 3322446
Kontaktformulär »
Nyhetsbrev »