AerobicWeekends Sweden

AerobicWeekends Sweden - Utbildning och Inspiration för dig som älskar att träna

Stacks Image 7
Mål:
Bli starkare generellt (fokus överkropp)
Bli rörligare
Tappa lite kroppsfett
Bli en bättre multiatlet

Kostprogram:
Behålla kroppsvikt

Grattis, du överlevde ännu en multiperiod. Hur känns det nu direkt efteråt?
- Det känns bra, men också lite skönt att ha klarat av alla veckorna och vara i mål för den första perioden!

Hur upplever du de 12 veckorna mentalt & fysiskt?
- Det helt ärligt varit en berg-och dalbana! Jag har varit trött fysiskt, kroppen har känts sliten till och från. Men ändå har jag känt mig starkare och starkare ju längre man kom i veckorna. Mycket träningsvärk!
Mentalt har jag också fått kämpa, vissa dagar har jag bara velat ligga på soffan men det har hjälpt att fler har kört samma upplägg samtidigt. När man väl kommit till gymmet så har det varit fullt fokus och då har allt rullat på.
Svårast har varit menscykeln och hur jag påverkas både mentalt och fysiskt utifrån det.

Gick det som du förväntade dig?
- Jag presterade bättre i de övningarna jag önskade bli bättre på plus att jag tappade nått kilo. Så ja, det har gått som jag har förväntat mig utifrån det! Det har varit tufft men det var förväntat och det har gått bra.

Vilka resultat är du mest nöjd med?
- Jag är mest nöjd över resultatet kring förbättrad uthållighet samt att jag blivit starkare i överkroppen och därmed presterat bättre i övningar som berör detta. Jag är nöjd med mitt PB i benböj på 90kg, att jag orkar göra dips extra vikt samt blivit starkare i chinsen. Är också nöjd över att jag blivit bättre på många andra övningar som jag inte gjort så mycket av förut!

Vad var jobbigast under dessa veckorna?
- Det jobbigaste var att hålla ut hela veckorna trots träningsvärk och viss mental trötthet. Att inte ge upp och orka pusha mig själv genom passen som kändes ”sådär” och därmed vara nöjd med min prestation.

Vilka av dagarna gillade du mest och minst och varför?
- Jag gillade tisdagarna bäst (men även torsdagar också, marklyft är en favorit!). Det är roligt att köra ben, jag upplever att jag tar ut mig på ett helt annat sätt när jag kör benpassen och har lättare att få kontakt i musklerna. Det gör att passen blir jobbiga, jag vet vad jag gör och jag vågar utmana vikterna. Därmed blir det lättare mentalt också!
Onsdagarna eller lördagarna var de jag gillade minst, kanske främst då de var tuffa både fysiskt och mentalt då jag inte upplevde mig själv lika bra och något jag behövde bli bättre på!

Vad har du för kommentar till Atletkosten?
- Kosten har varit över förväntan! Då jag har kronisk inflammation i kroppen har jag sedan tidigare dragit ner på gluten och det har passat bra med det här kostupplägget. Det har även fungerar bra utifrån att jag haft problem med magen (IBS), har inte upplevt några besvär alls. Det har varit rätt mycket tankeverksamhet kring när och vad jag bör äta i relation till träning osv som ibland kanske varit svårt. Men annars har det fungerat bra och är något jag kommer fortsätta köra med framöver.

Vilken är din favorit till energikicken?
- Jag är inte en person som gillar sötsaker generellt. Men det har varit en liten kick både mentalt och fysiskt att få äta lite sött innan passen, favoriten är helt klart banan, jordnötssmör och honung.

Ska du börja en ny period eller ska du köra hela multiåret?
- Jajamen! Jag har redan påbörjat en ny period och är inne på vecka 3. Dock kör jag en lite nedkortad variant då jag är i behov av en extra vilodag i veckan för att hinna med vardagen.

Skulle du kunna rekommendera denna 12-veckors program till andra och isåfall varför?
- Absolut! Det har jag redan gjort och kommer fortsätta göra. Det är ett roligt och utmanande upplägg där man får träna hela kroppen och alla fyselementen. Det är varierande och man tröttnar inte på passen då de är olika från vecka till vecka. Alla kan köra efter sin nivå, man har sina egna mål att sträva efter, men samtidigt har något att förhålla sig till eller sträva efter - ex. på vissa pass skulle man/kvinna använda en viss vikt eller kcal.
Man kan utvecklas hela tiden och det går att köra upplägget flera gånger om!
Stacks Image 14