Bli Vältränad!

På riktigt!


Värmer upp...

BLI VÄLTRÄNAD DU OCKSÅ!

NÄSTA PROGRAMSTART 20 SEPTEMBER


Den 20 september
har Du möjlighet att delta i omgång 2 av Bli Vältränad online-träningsprogram. Det ultimata träningsprogrammet för dig som redan tränar, gillar utmaningar, vill utvecklas och uppnå resultat. Träningsprogrammet är en 12 veckor Online-coachingprogram med fokus på att du ska bli så fysisk vältränad du kan bara bli på 12 veckor. Enligt vår mening betyder inte fysisk vältränad att ”bara” se vältränad ut, det får du på köpet. Att vara vältränad betyder dokumenterad fysisk prestanda i de 5 fyselementen. Hur stark, uthållig, rörlig, koordinerad och snabb är du?

Helfart eller Halvfart
Programmet finns som Helfart 5+1 pass per vecka eller som Halvfart 3+1 pass per vecka. Helfartsprogrammet är skapat för dig som redan har en relativt stor träningserfarenhet och god fysik kapacitet.
Halvfartsprogrammet är för dig som inte kan avsätta tid för 6 pass i veckan och som inte har lika stor träningserfarenhet och basfysik för att kunna genomföra helfartsprogrammet på ett säkert sätt.

I programmet ingår:

Träningsprogram (dag för dag med tydliga instruktioner)
Kostprogram (med receptbank)
Kosttillskottsprogram för ca 2200kr
Egen Onlinecoach (svar inom 24h)
Live och/eller Online kickoff (i samband med programstart, programslut samt vid varje veckostart)
Tillgång till gruppchatt
Onlinebaserad tränings och kostutbildning med möjlighet att tenta av dina kunskaper via Onlinetenta. ”Bli din egen Coach”
Utbildningsmatrialet kommer från vår webbok ”Bli Vältränad” med fler än 600 sidor samt tillhörande filmbank med fler än 200 filmklipp
Web-TV kanal (Atlet-TV) med regelbundet uppdaterade program

Priser:

🕛 Helfart All-inclusive 3 mån – 8.200kr (ord. 9998kr) inkl kosttillskott för ca 2200kr
🕡 Halvfart All-inclusive 3 mån – 6.400kr (ord. 8198kr) inkl kosttillskott för ca 2200kr

BÖRJA DIN RESA NU!

Stacks Image 11518
Petra 45
Stacks Image 11520
Daniel 47
Vi ville förändra vårt sätt att träna till mer målmedvetet. Vi fick ett helt nytt liv med mer kraft, ork och energi. Bästa investeringen vi gjort för vår framtid!
Petra & Daniel
Stacks Image 12091
Emelie 27
Stacks Image 12095
Alexander 29
Vi ville nå högre nivåer med vår träning och bli mer vältränade. Filosofin med fokus på utvecklingav de 5 elementen passade oss perfekt och har hjälpt oss att komma närmare våra mål!
Emelie & Alexander
KICK OFF
Detta är en fysisk träff på en bestämd plats, någon vecka innan programstarten där vi registrerar vi oss, delar ut inlogg till våra digitala kanaler, går genom bl.a. hela programmets upplägg, hur vi tolkar dagsprogrammen, uppvärmingsrutiner, fyller i dagböcker och PR-listorna samt fyller vi våra målformulär. Kickoffen avslutas med en workshop där vi bl.a. går genom uppvärmningsrutinerna, visar viktiga rätt och fel tekniker i dem viktiga basrörelserna samt gör några startester.
Om man inte kan delta på våra Kick offen live har vi den inspelad och kan genomföras via vårt digitala verktyg. I samband med din anmälan skickar vi ut all information digitalt med tydliga informations och instruktionsfilmer.

Om du är osäker på om du vill starta programmet redan nu men är intresserad av konceptets upplägg och innehåll kan du delta kostnadsfritt i mån av plats. Efter Kick Offen kan du bestämma om du vill boka dig.

Aktuella datum och platser:
Surahammar ”Sporthuset” lördag den 11/9 kl 09.30-12.30
Stockholm ”No18 gym” lördag den 18/9 kl 09.30-12.30
Eskilstuna ”iTrainer Gym” söndag den 19/9 kl 09.30-12.30

Gör som många andra redan gjort - Bli en Multi du också!

Stacks Image p11895_n3
Stacks Image p11895_n5
Stacks Image p11895_n7
Stacks Image p11895_n10
Stacks Image p11895_n12
Stacks Image p11895_n14
Stacks Image p11895_n17
Stacks Image p11895_n19
Stacks Image p11895_n21
Stacks Image p11895_n24
Stacks Image p11895_n26
Stacks Image p11895_n28

Vem är en Multi & hur kan du bli det?

En Multi är vår förkortning på en MultiAtlet. Definitionen av en Multi är någon som är stark, uthållig, rörlig, koordinerad och snabb. Det vill säga en Multi strävar efter att utveckla alla sina 5 fyselement (styrka, uthållighet, rörlighet, koordination och snabbhet) och samtidigt få en optimal balans mellan dessa.

En Multi tränar efter Element 5 grundläggande träningsprinciper vilket innebär allsidigt, målinriktat, progressivt, långsiktigt och tränar efter kroppens fysiologiska uppbyggnad och funktion.

En Multi strävar inte efter att se vältränad ut i första hand, utan fokuserar på att uppnå högsta möjliga arbetseffekt och prestationsförmåga kontra lägsta möjliga kroppsvikt. Att Multin ser vältränade ut beror mer på deras höga fysiska prestanda än någon typ av specialdiet.

En Multi tränar inte bara målmedvetet utan lever förövrigt ett aktivt hälsosamt liv, innehållandes mycket aktivitet, bra mat och återhämtning.

Att bli en Multi

Prestationsförmågan mäts i Atletnivåer som indelas i en skala med 20 nivåer som i sin tur är grupperade i fyra steg tillhörande var sin målgrupp. Testet som visar dina färdigheter kallar vi för MultiAtlet5an och är framtaget för att kartlägga vår fysiska kapacitet i dem 5 fyselementen.
MultiAtlet5an består av 5 basrörelser från varje fyselement - styrka, uthållighet, rörlighet, koordination och snabbhet. Teströrelserna i kräver i huvudsak färdighet från respektive element men även färdigheter från de andra elementen.

För att kunna bli en Multi måste du ha klarat samtliga 5 tester på minst nivå 1. De spelar ingen roll hur många nivå/poäng du har i dina starkare element om du samtidigt inte har minst 1 poäng i ditt svagaste element. Kommer du upp i högre poäng kommer alltid din svagaste element avgöra vilket steg du hamnar på. Du måste göra MultiAtlet5ans alla fem rörelser vid samma tillfälle vilket tar ca 1 timme. Se filmklippet nedan vilka rörelser som ingår i MultiAtlet5an

När Du har genomfört MultiAtlet5an och klarat av någon nivå kan Du stolt beställa din MultiAtlettröja ”I am an MultiAthlete” i den färg som motsvarar nivån du kvalificerat in på.

Stacks Image 11860


Träna till en Multi

Att bli en Multi är ingen ”Quick-fix” utan tar tid. Alla som lägger ner tid och följer våra program kommer att lyckas. Du måste dock träna regelbundet och långsiktig. Det tar helt enkelt tid att bli bra och framför allt om man vill höja sina sämre sidor.
Alla som vill bli Multi eller en högre nivå Multi tränar vår Element 5 träning. Träningsprogramet är 12 veckor lång som vi kallar en MultiPeriod. Under ett år hinner man med två 12-veckors MultiPerioder med Basprogram samt en 9-veckors MultiPeriod KomIForm. Dessa 3 perioder som består av två Basprogram och en KomIForm kallar vi för ett MultiÅr.
Hur långt tid det tar att bli en Multi beror givetvis på varje persons fysiska startnivåer. Men generellt kan vi säga att om man följer våra program så tar det 1 till 2 MultiPerioder för att uppnå varje MultiSteg.

MultiPerioden finns två variationer. Som helfart vilket innebär 6 pass/vecka samt i halvfart 4 pass/vecka. Från start måste alla göra vår helfartsprogram eftersom den ger en överlägsen bästa start då vi måste implementera nya rörelser, vana samt öka och balansera vår fysiska kapacitet.

MULTIATLETENS 4 STEG

MultiSteg 1 - FörstastegsMultiAtlet
- Blå Multi


Målgrupp
Första Multinivån passar alla som gillar att vara aktiv och röra på sig. Du har motionerat länge och har en bra ”måbrafysik”. Nu vill du förbättra din fysik, längtar efter en mer strukturerad träning och vill sikta mot att bli mer tränad utan att överdriva. Blå Multinivån passar dig som redan utövar någon typ av motionsaktivitet t.ex. gymmar, går på klasser, boll och racketsport, joggar, cykling, eller planerar för att delta i motionslopp.

Fördelar med att bli Första stegs Multi
Blå Multin ger en Atletisk grundfysik, vilket i praktiken betyder en förbättring av den fysiska baskapaciteten. Nu kan du börja säga att du tränar på riktigt. Denna ökning ger automatiskt en bättre ork och man kommer känna sig betydligt starkare. Du kan även räkna med en mer följsam kropp, vilket i sin tur kommer att ge mindre fysiska besvär i rörelseapparaten. Förutom en förbättring av det allmänna välbefinnandet, kommer även dina motionsaktiviteter få en nykick, då du bli starkare, snabbare och mer uthållig. Baskapaciteten ger en kropp som bättre klarar av påfrestningar samt minimerar skaderisker.

Fysiska krav
För att kunna kalla dig för Blå Multi måste du ha klarat minst 1 poäng i samtliga fem tester i MultiAtlet5an, minst 5 poäng totalt. Det spelar ingen roll hur bra du är i vissa fyselement om du inte klarar första steget i de övriga.

Tidsplan
Nivån är fullt uppnåbar för alla med en eller max tre MuliPerioder på heltid (6pass/vecka). Efter din första heltids period kan du gå ner till halvtids perioder (4pass/vecka) och kunna klara av testet efter ca 1-3st halvtidsperioder.
MultiSteg 2 - AndrastegsMultiAtlet
- Gul Multi


Målgrupp Andra Multinivån passar alla som gillar att träna och som är redan aktiv med t.ex. styrketräning, crossfit, gruppträning, löpning, cykling, boll- eller racketsport. Du har tränat länge, men tycker inte du har fått tillräckliga resultat av din nerlagda tid. Du har inte följt någon plan eller haft struktur, utan tränat det du tyckte var passande eller roligt. Men nu vill du träna på riktigt och är beredd att testa en period för att se hur bra du kan bli.

Fördelar med att bli Andrastegs Multi Gul Multin ger en Atletisk basfysik vilket är en betydande förbättring från nivån under (blå) och du kan börja kalla dig för att vara tränad. Kroppen kommer kännas och se betydligt mer slimmad och spänstigare ut. Dina sportaktiviteter kommer få en rejäl kick, då dina fysnivåer kommer slå alla dina tidigare rekord. Din kropp kommer klara av påfrestningar bättre och därmed minimerar du skaderiskerna.

Fysiska krav
För att kunna kalla dig för en Gul Multi måste du klara minst 6 poäng i samtliga fem tester i MultiAtlet5an, minst 30 poäng totalt. Det spelar ingen roll hur bra du är i vissa fyselement, om du inte klarar nivå 6 i de andra.

Tidsplan Nivån är uppnåbar för alla Gul Multisar med 1 eller max 3st MuliPerioder på heltid (6 pass/vecka) eller 3-5 halvtids MuliPerioder (4 pass/vecka)

MultiSteg 3 - TredjestegsMultiAtlet
- Svart Multi


Målgrupp Tredje Multinivån är vår passar dig som älskar träning, gillar utmana dig själv och vill lägga en stor del av din tillvaro åt att träna. Du har tränat i flera år är en Gul Multi men vill nu höja ribban och bli riktigt vältränad. Nivån är också för dig som har provat att tävla i crossfitens nybörjarklasser och vill ta klivet till RX nivån.

Fördelar med att bli TredjestegsMulti Svart Multin är vår RX nivå och ger en Atletisk toppfysik, med andra ord en mycket vältränad kropp. Du kan med stolthet kalla dig vältränad. Du kommer definitivt att känna/se skillnad på din kropp, men utan att du känner dig för stor. Du kommer att få en allroundfysik och du kan räkna med att vänner kommer undra vad du har gjort. Du som tränar Crossfit och har deltagit i några skalade tävlingar, kan ganska snabbt vara med på riktiga RX tävlingar.

Fysiska krav
För att bli en SvartMulti måste du ha klarat minst 11 poäng i samtliga fem tester av MultiAtlet5an, minst 55 poäng totalt. Det spelar ingen roll hur bra du är i vissa fyselement om du inte klarar första svarta steget i de andra.

Tidsplan Nivån är uppnåbar för alla Blå Multisar med mellan 2-4 MuliPerioder på heltid (6 pass/vecka) eller 2-3 halvtids MuliÅr (4 pass/vecka)
Steg 4 - FjärdestegsMultiAtleter (tävling)
- Rosa Multi


Målgrupp Fjärde Multinivån är för dig som går ”All In” och har ambitionen att bli så bra du kan bli. Du har tränat flera år med Multiträning, har konstant utvecklats och känner att det blivit dags att lägga i högsta växel. Nivån är även till för dig som tränar/tävlar flitigt inom Crossfit och det har blivit dags att tillhöra Nationella eliten och därmed ev utmana världens bästa på sikt.

Fördelar med att bli Första stegs Multi Rosa Multin får en Atletisk elitfysik, vilket motsvarar en tävlingsfysik på allra högsta nivå inom sporten Crossfit. Du kan med stolthet kalla dig en ElitMulti. Även om du inte tävlar inom crossfit, kommer du, utan att överdriva, att få en mycket vältränad kropp samt en hög mentala styrka. Tävlar du inom Crossfit är det bara RX tävlingar som gäller och där tillhör du topp 30 i Nationella tävlingar på fysnivånerna 16-17. Vid Multi 18-19 är du en klar medaljkandidat. Vid Multi 20 är du en etablerad internationell MultiAtlet.

Fysiska krav
För att bli en Rosa Multi måste du klara minst 16 poäng i samtliga fem testerna av MultiAtlet5an, minst 80 poäng totalt. Det spelar ingen roll hur bra du är i vissa fyselement, om du inte klarar första rosa steget i de andra.

Tidsplan Nivån är uppnåbar för alla Svart Multisar från ca 1-3 MuliÅr på heltid. Denna nivå går inte att uppnå på endast halvfarts träning.

Vad är element 5 träning?

Element 5 träningen skiljer sig från många andra träningsmodeller genom att träningen strävar starkt efter att uppnå konkreta fysiska mål på flera nivåer. En Atlets primära mål är att bli så vältränad som möjligt går Atletträningen ut på att öka den tränandes fysiska prestationsnivåer.

Element 5 träningen
utvecklar alla kända delar inom fysisk träning, styrka, explosivitet, uthållighet, rörlighet, koordination och kroppskontroll. Träningen passar alla oavsett ålder, erfarenhet eller ambitionsnivå. Alla kan träna Element 5 träning.

Element 5 träningen har en unik kombination av redan etablerade och välkända träningsformer med syfte att ta fram den bästa allsidiga fysiken. Träningen plockar ut varje träningsforms optimala funktion/effekt och bakar samman det till ett unikt träningssystem. Vi har inspirerats av crossfit, tyngdlyftning, friidrott, styrkelyft, bodybildning, kampsport samt gruppträning innehållande t.ex. core, HIIT och yoga.
Element 5 träningen utförs främst med hjälp av redskap som skivstång, hantlar, kettlebells, den egna kroppen, men även gymmaskiner. Vi använder även funktionella redskap som gummiband, medicinbollar, vattensäckar, sandsäckar, hopprep och hoppboxar.

Element 5 träningen har valt ut varje redskaps specifika syfte/nytta och bakat samman det till ett komplett träningssystem som garanterar utövaren maximal, allsidig fysisk utveckling.

Personer som har tränat Element 5 Träning

Stacks Image 11801
Hanna Vestin
Hanna började sin atletresa efter en träningsresa till Turkiet. Hon hade aldrig tränat tidigare trots en mycket aktiv familj. Hon började träna 2-3 pass i veckan och idag, efter 3 år, tränar hon 5-6 ggr. Utvecklingen är i toppklass vilket Hanna inte alltid är nöjd med. Idag har hon till och med börjat tävla i crossfitens masterklass och fixar bl.a. följande resultat: marklyft 130kg = 2 ggr sin kroppsvikt, benböj 110kg, stöt 60kg, bänkpress 65kg och dessutom har hon Atletnivå över 5 i både snabbhet och uthållighet.
Stacks Image 11806
Max Chiang
Max började också sin resa med Atletträningen efter att ha varit med på en träningsresa till Playitas. Han var med på en av mina första Atletveckor och började följa element 5 modellen. Max har uthållighetsträning i grunden men hade stora obalanser i sin fysik. Dessutom hade han problem med en frusen skuldra syndrom. Efter bara ett år ligger han på Atletnivå 5 inom samtliga fyselement och har idag börjat tävla i OCR (Hinderbana) samt i Triathlon Ironman.
Stacks Image 11811
Nevzat Erdogan Efter ett par år som massagekund insåg Nevzat till slut att det enda sättet att rädda hans dåliga rygg var träning. Vi började för 3 år sedan och då på den lägsta möjliga nivån. Efter ett halvår hade Nevzat gått ner 16kg i vikt och minskat midjemåttet med över 20cm. Efter ytterligare ett halvår blev ryggen mycket bättre och till slut försvann problemen helt. Idag tränar han 2-3 pass i veckan och tar 1,4ggr kroppsvikten i benböj och marklyft. Han gör sin kroppsvikt i stöt, hoppar strax under 1m i boxhopp och ror 2000m på 8:05 vilket motsvarar Atletnivå 5
Stacks Image 11816
Anders Lehto
Anders har också börjat sin element 5 träning efter en Atletvecka. Han är en gammal hockeyspelare från Luleå som också har fått en fantastisk utveckling på kort tid. Efter bara ett halvårs träning lyckades Anders vända upp sin kroppsvikt i frivändningar och tangerar sitt gamla ungdomsrekord i bänkpress på 100kg, gör 10 reps i chins och 8 minuter på rodd 2000m. Idag ett år senare har Anders börjat tävla i Crossfit.
För att bli en Atlet behöver du alltså inte vara en Elitatlet
utan bara anamma Atletens träningsfilosofi och börja praktisera det. Det går fortare än du tror, bara du vågar
bredda din träning och börja träna allsidigt efter bokens Element5-filosofi.

Onlineprogrammets innehåll & pris

I programmet ingår:

Träningsprogram (dag för dag med tydliga instruktioner)
Kostprogram (med receptbank)
Kosttillskottsprogram för ca 2200kr
Egen Onlinecoach (svar inom 24h)
Live och/eller Online kickoff (i samband med programstart, programslut samt vid varje veckostart)
Tillgång till gruppchatt
Onlinebaserad tränings och kostutbildning med möjlighet att tenta av dina kunskaper via Onlinetenta. ”Bli din egen Coach”
Utbildningsmatrialet kommer från vår webbok ”Bli Vältränad” med fler än 600 sidor samt tillhörande filmbank med fler än 200 filmklipp
Web-TV kanal (Atlet-TV) med regelbundet uppdaterade program
Priser: 🕛 Helfart All-inclusive 3 mån – 8.200kr (ord. 9998kr)
🕡 Halvfart All-inclusive 3 mån – 6.400kr (ord. 8198kr)

TRÄNINGSPROGRAM
Träningsprogrammet innehåller vid helfart 74 och vid halvfart 48 träningspass (3månader) med tydliga instruktioner för varje rörelse. Träningspassen är uppbyggda via element5träning och innehåller styrka, uthållighet, rörlighet, koordination samt snabbhetsmoment. Av veckans sju dagar tränar man sex dagar vid helfartsprogrammet medan vid halvfartsprogrammet 3 eller 4dagar (den 4e dagen är frivillig).

KOSTPROGRAM
Till träningsprogrammet får du även vårt specialutvecklade Atletkostprogram. Kostprogrammet bygger helt och hållet på att maximera sin fysiska prestation. För oss är det inte hållbart att enbart dieta ner sig och därmed känna sig svagare är någonsin. Man måste kunna prestera på topp alla dagar, även mitt i sin diet. Atletdieten är lika effektiv som enkel och ger utövaren stora valmöjligheter att bygga sitt eget upplägg utifrån våra basprogram och färdiga recept. I kostupplägget ingår även kosttillskott för att optimera träningen samt den viktiga återhämtningen. Paketets innehåll går att minska i samråd med sin coach, men då kan vi inte utlova samma slutresultat. 

KOSTTILLSKOTTSPROGRAM (värde ca 2200kr)
I kostupplägget ingår även kosttillskott för att optimera träningen samt den viktiga återhämtningen. Kosttillskotten är inte obligatoriskt men då kan vi inte utlova samma slutresultat. Paketets innehåll går därimot att minska i samråd med sin coach. I paketet ingår helspäktrade vitamin och mineraler, proteinpulver samt PWO.

EGEN ONLINECOACH
Alla deltagarna kan dagligen få svar på frågor eller annan vägledning via våra sociala mediekanaler. Din Coach är mottagliga dagligen och vi utlovar svar inom 24timmar. 

LÅST FACEBOOKGRUPP  Förutom möjlighet till egna frågor kommer gruppen ha en låst FB-grupp där din coach varje vecka går genom den nya veckans program samt viktiga detaljer som sker under veckan, tex speciella rörelser, race samt påminnelser av viktiga detaljer som måste göras varje vecka.

ONLINEBASERAD KUNSKAPSPROGRAM Varje vecka i samband med vecko kickoffen blir du hänvisad till vår utbildningssida, laddad med text och filmmaterial där vi ger dig möjligheten att utbilda dig själv och öka din förståelsen kring hur träningen och kosten bör se ut för maximal prestationsutveckling. Vi ger dig även en möjlighet att checka av din kunskapsnivå genom vår onlinetenta. Klarar du 80% av frågorna, får du vårt kunskapsdiplom.  Även om du inte vill delta i vår Onlineutbildning får du ändå använda vår digitala kunskapsbank, där du hittar vår OnlineBok ”Bli vältränad” på hela 700 sidor, en filmbank på fler än 200 klipp samt ett gratis abonnemang till vår webbaserade tv, Atlet-Tv. 

START ”KICK OFF”
Startkick- off är en liveträff på en bestämd plats, någon vecka innan programstarten. Under KICK OFFEN registrerar vi oss, delar ut inlogg till våra digitala kanaler, går genom bl.a. hela programmets upplägg, hur vi tolkar dagsprogrammen, uppvärmingsrutiner, fyller i dagböcker och PR listorna, samt fyller vi våra målformuleringsblad, går genom Atletkostens upplägg och hur vi väljer måltiderna, veckoinvägningarna, allt kursmaterial via vår weebok samt filmbank. Kickoffen avslutas med en workshop där vi bl.a. går genom uppvärmningsrutinerna, visar viktiga rätt och fel tekniker i dem viktiga basrörelserna samt gör några startester. 

Om man av olika anledningar inte kan delta på våra live kick offer har vi den inspelat på webbformat och kan ses via vårt digitala verktyg. I samband med din anmälan skickar vi ut all information digitalt med tydliga informations och instruktionsfilmer. 

Aktuella datum och platser
Surahammar ”Sporthuset” lördag den 11/9 kl 10.00-13.00
Stockholm ”No18 gym” lördag den 18/9 kl 10.00-13.00

Vecko”Kick- Off” Veckokick-off:erna sker varje söndag, dagen innan det nya veckoprogrammet drar igång. De innehåller nästa veckas träningsprogram, veckans utbildningsmatrial samt ger tips, vägledning och inspiration. 

Slut ”Kick -Off” Periodens avslutande Kick-Off sker den 84:e dagen på liknande live träff som startkickoffen. Då genomförs vår stora testdag, MultiAtlet5an, vi delar ut diplom samt summerar och utvärderar den gångna Multiperioden.

Om programmet En MultiTräningsperiod på 12 veckor är mycket jobbigare än det låter. Varje deltagare måste förbereda sig väl innan veckorna drar igång. Har du inte gjort en målfokuserad träningsplan, blir denna resa ett minne för livet. Ett dagsprogram med allt runt om kring kommer att ta ca 2timmar plus logistiken kring kosten. Programmets största fokus är att jaga resultatförbättringar, vilket förr eller senare kommer sätta deltagarna på hårda prov. Men alla som är motiverad, kommer kunna genomföra perioden. Coachgruppen hjälper till via veckofilmerna samt det dagliga online webbcoachsystemet.   Alla deltagare har ett eget ansvar att sköta träningen inkl uppvärmning och eftervård, veckovisa invägningen samt rapporteringen av vissa utvalda träningsresultat. Detta för att din coach på bästa möjliga sätt ska kunna hjälpa dig uppnå dina mål. 

Stacks Image 11529

FYSISKA GRUNDKRAV FÖR PROGRAMMET

Även om alla kan träna som en Atlet via Element 5 träning är INTE detta 12-veckors onlineprogram skapat för nybörjare. Detta Atletprogram är skapat och uppbyggt för träningsvana individer med en viss grundfysik. Vi kallar detta för ”Grundkrav för Atletträning” och innehåller rörlighets-, koordinations-, styrke-, uthållighets-, och stabilitetskrav. Dessa krav är utformade för din egen säkerhet och ger dig möjlighet till utveckling utan risk för skador, överbelastning och överträning. Du måste helt enkelt kunna kontrollera och hantera din kropp som i sin tur ska kunna svara rätt på detta program.

Att ha tillräckligt god rörlighet, koordination och basstyrka ger dig tex möjlighet att utföra de viktiga basövningarna knäböj och marklyft med säker teknik. Detta 12-veckorsprogram är alltså inte designat för att du ska lära dig övningarna från grunden utan hur du utvecklar din fysiska kapacitet.

Vi har sammanställt dessa krav tillsammans med ett formulär som du enkelt kan fylla i när du testar din nivå under ett träningspass. Formuläret i pdf-format kan du skriva ut eller ladda ner via länkarna här.

Om du har någon typ av skada eller sjukdom
Programmet är anpassat efter fullt friska träningsvana individer och tar inte hänsyn till någon typ av skada eller sjukdom. Du måste vara fullt frisk för att starta programmet. Har du en mindre skada kan du troligen starta programmet men måste då kommunicera med din coach för att få ett rehab/prehabprogram som du utför vid sidan om.

Så här fungerar programet

1. INNAN ANMÄLAN
Ladda ner vår pdf ”Fysiska Grundkrav för Atletträning” och gör alla tester under ett träningspass. När du vet att du klarar testerna kan du gå vidare till att anmäla dig.

2. ANMÄL DIG
Du klickar på länken ”BOKA” där du hittar anmälningsformuläret. Fyll i och skicka iväg. Inom ett par dagar får du en bekräftelse och faktura, som ska vara betald innan programmet drar igång.

3. INNAN START
Efter bekräftad inbetalning av fakturan, får du ett mejl med inloggningsuppgifter till vår webbplats på itrainer.com Startsidan ger dig tillgång till allt material med tydliga instruktioner. Vissa av blanketterna måste skrivas ut för att kunna fylla i frågorna. Här kommer du också ett gäng pdf-filer som bl.a. uppvärmningsrutiner, egenvårdrutiner.
4. NÄR PROGRAMMET DRAR IGÅNG
Varje vecka får du ett mejl som hänvisar dig till en specifik sida på vår webbplats. Där hittar du veckans program samt ett kort filmklipp med instruktioner.

5. NÄR PROGRAMMET SLUTAR
Sista veckan är vår sk ”powerweek” , en vecka som består av mängder av tester och utmaningar.

Framgångssagor

Stacks Image 12044
Petra 45
Läs om Petra 45år och hennes fantastiska Multiårsförbättring med bl.a. från 60 till 105kg i marklyft samt från 15reps chins med svart band till 36...
Stacks Image 12048
Daniel 47
Läs om Daniel 47år och hans grymma Multiårsförbättring med bl.a. 13cm mindre midjemått och från 2 till 9 chins...
Stacks Image 12052
Emelie 27
Läs om Emelies och hennes 12veckors förbätringar med bl.a. 2,5minuter snabbare 3kms löpning samtidigt som hon ökade från 1dips med den egna kroppsvikten till 8reps med extra 5kg...
Stacks Image 12056
Alexander 29
Läs om Alexanders och hans grymma 12 veckors förbättring med bl.a. halverad kroppsfettminskning från 12,9% till 6,9% samtidigt super ökning av t.ex. dips från 19 till 40reps...

Grundaren av atletkonceptet Gyula Bercsenyi

Stacks Image 11481
Mens Physique
Stacks Image 11484
Kettlebells VM
Stacks Image 11487
Triathlon SM

Grundaren Gyula Bercsenyi har mer än 30 års erfarenhet som personlig tränare, sport- och hälsocoach, livsstils- och mentalinspiratör samt massör. Gyula är även en uppskattad internationell presentatör, kursledare och föredragshållare på träningsresor och events som arrangeras bl.a. av AerobicWeekends och Apollo.

Gyula jobbar inte bara med träning och hälsa, utan är även själv aktiv inom flertalet sporter som t.ex. Crossfit, Kettebells Girevoy sport, tyngdlyftning, triathlon, Mens Physique samt inom friidrott och då främst kastgrenarna kula och diskus.


Under alla dessa år har Gyula utvecklat den breda allsidiga fysträningen som ger den ultimata fysiken och till slut namngivit det till MultiAtlet. Träningsupplägget har utvecklats genom 100-tals klienter och fått benämningen Element5 träning.

Mer info om Coach Gyula kan du läsa på hans hemsida www.gyula.se


Sportmeriter


2020
Corona stopp…

2019
– 1:a Eastern USA Championchips, Mens Physique, Masters 50+
– 24:e Masters SM i medeldistans triathlon, tid: 05.08.23
(1900m sim 33.44 – 87km cykel 02.22.02
– halv maraton 02.07.03)
– 2:a Masters SM 50+ i diskus med 44,76m – augusti 2019
– 4:a Masters EM i tyngdlyftning 50+ och 102kgs klassen – juni 2019
(200 kg sammanlagt med 93 i ryck och 107 i stöt )
– 2:a VM Kettlebells i 10 min One Arm Snatch i -95kgs klassen – maj 2019
(184 reps med 24kgs klot, blev även nytt svensk senior rekord i -95kg)
– 4:a European Masters i Crossfit 50+ i Budapest – maj 2019
– 2:a Kettlebells SM och Snatch i elitklassen +95kg, mars 2019
(179 reps med 24 kg som även blev svensk senior rekord i +95 kg)

2018
– Sala Silverman halv ironman. Tid 5,10,56 – augusti 2018
(1920 m sim: 33.17, 9 mil cykling: 2.25.26, halvmaraton: 2.06.11)
– 2:a SM Kettlebells och Snatch i elitklassen -95kg – mars 2018
(169 reps med 24kg)

2017
Ironman 70.3 Jönköping. Tid 5,43,15 – jul 2017
(1920m sim: 34.06- 9 mil cykling: 2,44,26 – halv maraton: 2,11,39)

2016
– 14:e Masters VM i Tyngdlyftning 45+ – september 2016
– 81:a Sala Silverman halv Ironman. Tid 5,38,47 – augusti 2016
(1920m sim:34,47- 9 mil cykling:2,32,05 – halv maraton: 2,24,55)

2015
2:a NPS Atlantis, Las Vegas Mens Physique, Masters 40+ – maj 2015
4:a Europa på Crossfit Open Masters qual 45+ – feb-april 2015
4:a Masters SM i Tyngdlyftning 45+ – okt 2015

2014
– 3:a Body Open, Mens Physique – 2014 maj
– ITU World Triathlon Stockholm Olympic Distance – augusti 2014
(Total tid; 2,55 – 1500m sim; 43,49, 4mil cykel; 1,15, 1 mil löpning; 53,42)
– 5:a SM I Mens Physique – okt 2014

2013
1:a MK Open Crossfit, masters 40+ – juni 2013

Frågor & Svar

Här nedan kan du läsa korta svar på vanliga frågor som vi ofta får angående vår program.

”Jag ser att det finns hel och halvfartsprogram. Är det någon skillnad på hur vältränad jag kan bli mellan programmen? T.ex. kan jag bli lika vältränad på halvfart som helfart?”

Nej, du kan inte bli lika vältränad på halv som helfart i längden. Den teoretiska maxnivån du kan träna upp i halvfart är upp till Multigul medan i Helfart går det att komma upp till Multisvart. Men Multigul brukar räcka för många eftersom Multigul innebär en relativ hög fysisk nivå. Men det kommer att ta minst dubbla tiden som med helfart.

”Måste jag träna på gym/crossfit box för att kunna göra programmet?”

- Ja, det måste du om du inte har tillgång till ett mini gym i hemmet eller på jobbet. Redskap som vi måste ha tillgång till är skivstång med vikter och ställning/rackbar där du kan bl.a. sätta upp stången i olika höjd samt kunna köra chins samt dips. Bänk att ligga på är också ett måste. Dessutom hantlar, kettlebells (8,12,16, 24kg i par) powerband, hoppbox, hopprep, medicinboll (6, 9kg), ryggresningsställning, yogamatta, pilatesboll samt konditionsredskap som rodd, stak och assaultbike är ett måste.


”Jag är äldre men tränar regelbundet och håller en god fysik. Passar detta program mig?”

- Vi har tränat många äldre personer ända upp till 80-årsåldern genom åren. Vi har under många år drivit senior träningsresor och helgkurser och vet att det finns många vältränade äldre personer. Men just detta program är inte anpassat för äldre personer som många gånger har en bra basfysik men som lika ofta har ganska stora skelettala/muskulära problem med sig i bagaget.


”Startprogrammet består av 6-dagars träning i veckan. Har svårt att träna så mycket. Går det göra med mindre antal pass/vecka?”

- Tyvärr inte för tillfället. Atletträning kommer att finnas i två basmodeller. Som helfart 6pass/vecka eller som halvfart med 4 pass/vecka. Men just nu har vi bara helfartsprogrammet klart. Dessutom kommer alla våra första periodprogram vara med 6-dagars träning eftersom som första gången kommer alla nya tränande behöva lära sig eller lära om flera olika rörelser, tekniker och rutiner. Dessa vill vi lära in under den första 12-veckors Multiperioden.


”Jag kommer vara bortrest mitt under programmet en vecka. Hur påverkar det min utveckling? ”
- Enskilda dagar går det att hoppa över men en hel vecka blir svårt om du inte kan utföra träningen träning där du är. Vet du på förhand att du kommer att kunna träna på ditt resmål är det bara att göra en överläggning med Din coach så kommer han ge dig instruktioner.


”Jag kommer inte alltid kunna köra 6 dagar i veckan under alla veckor. Kan man hoppa över dagar?”

- 12-veckors-basprogrammet innehåller 74 träningspass som är skapade och noga uträknade efter ett visst system. Gäller det några enskilda missade träningspass kommer resultatet ej att påverkas nämnvärt. Din coach kommer ge dig instruktioner vilka rörelser/övningar du måste klämma in extra under de andra dagarna. MEN om du vet på förhand att du kommer vara regelbundet borta ett par dagar lite här och där blir det svårt att få det beräknade resultatet.”Varför måste man klara alla testerna som finns angivna i de fysiska grundkraven?”

- Atletträningen innehåller många rörelser inom som t.ex. tyngdlyftning, kettlebells, samt de flesta av stabilitets, gymnastiska och snabbhetsrörelserna krävs att man har en relativ hög och allsidig startnivå på sin fysik. Detta Atletprogram är skapat och uppbyggt för träningsvana individer med en viss allsidig grundfysik. Därför behöver man uppfylla de fysiska grundkraven för att på ett säkert sätt lyckas med resultaten.


”Jag har testat och klarar inte av majoriteten av de fysiska kraven. Finns det ingen program för lägre nivå?”

- Inte för tillfället men det kommer senare under våren. Vårt första MultiÅr startar den 20e september och långt innan det kommer vi lansera våra sk ”Förberedande träningsprogram” där man kan träna upp sina svagheter till att uppfylla de fysiska grundkraven.


”Jag har klarar av majoriteten av de fysiska kraven men har några brister. Kan jag börja ändå med programmet?”

- Det finns personer som ligger väldigt nära gränsvärden som skulle kunna genomföra programmet. Skicka oss ett mail till (gyula@gyula.se) med en kort beskrivning så får du svar hur du ska göra. Glöm inte att dessa grundkrav är för din skull. De är utformade för din säkerhet och ger dig möjlighet till utveckling utan risk för skador, överbelastning och överträning.


”Jag har en skada/känning i axel/knä/rygg/armbåge som har jag dragits med länge. Jag har inte jätteont utan mer en molande värk som ger sig till känna under vissa rörelser. Jag tränar på för fullt ändå och kan träna göra de flesta rörelserna utan problem. Kan jag genomföra programmet?”

- I denna ”Atletvärld” finns det i princip ingen som inte har ont eller små besvär någonstans i kroppen. När man är erfaren och motiverad till att fortsätta att träna så sköter man kroppen genom egenvård som även du lär dig i programmet. Hör gärna av dig för en kort beskrivning av dina besvär så försöker vi hjälpa dig. (gyula@gyula.se)