Bli Vältränad!

På riktigt!


Värmer upp...

BLI VÄLTRÄNAD DU OCKSÅ!

NÄSTA PROGRAMSTART 9 januari - 12v

VINTERNS PROGRAMSTART
Den 9 januari 2023
har Du möjlighet att delta i omgång 5 av Bli Vältränad online-träningsprogram. Det ultimata träningsprogrammet för dig som redan tränar, gillar utmaningar, vill utvecklas och uppnå resultat. Träningsprogrammen är en 12 veckor Online-coachingprogram med fokus på att du ska bli så fysisk vältränad du kan bara bli på 12 veckor. Enligt vår mening betyder inte fysisk vältränad att ”bara” se vältränad ut, det får du på köpet. Att vara vältränad betyder istället dokumenterad fysisk prestanda.
🕛 Pris från 1.500kr för 12 veckor
Läs mer under Atletprogram nedan!

BÖRJA DIN RESA NU!

Stacks Image 11518
Petra 45
Stacks Image 11520
Daniel 47
Vi ville förändra vårt sätt att träna till mer målmedvetet. Vi fick ett helt nytt liv med mer kraft, ork och energi. Bästa investeringen vi gjort för vår framtid!
Petra & Daniel
Stacks Image 12091
Emelie 27
Stacks Image 12095
Alexander 29
Vi ville nå högre nivåer med vår träning och bli mer vältränade. Filosofin med fokus på utvecklingav de 5 elementen passade oss perfekt och har hjälpt oss att komma närmare våra mål!
Emelie & Alexander

Atletprogram

BLI VÄLTRÄNAD DU OCKSÅ!

NÄSTA PROGRAMSTART 9 januari - 12v

Den 9 januari 2023 har Du möjlighet att delta i omgång 5 av Bli Vältränad online-träningsprogram. Det ultimata träningsprogrammet för dig som redan tränar, gillar utmaningar, vill utvecklas och uppnå resultat. Träningsprogrammen är en 12 veckor Online-coachingprogram med fokus på att du ska bli så fysisk vältränad du kan bara bli på 12 veckor. Enligt vår mening betyder inte fysisk vältränad att ”bara” se vältränad ut, det får du på köpet. Att vara vältränad betyder istället dokumenterad fysisk prestanda.

Programmens mål
Vår träning ger dokumenterad fysisk prestanda genom att deltagarna försöker uppnå såkallade
Atletnivåer som finns från nivå 1 till 20. Atletnivåerna i sin tur är grupperade i fyra steg tillhörande olika målgrupp. Hur högt man vill klättra på denna Atletstegen är upp till var och en men systemet ger tydlig vägbeskrivning, kunskap och inspiration oavsett vilken målbild du har.

Tre olika program
Programmen finns i tre basutförande MultiAtlet, StyrkeAtlet och KonditionsAtlet. Samtliga program har samma uppbyggnad via den allsidiga Element 5träning men som är spetsad med var sin nisch som programmets namn antyder.

Två olika fart
Online programmen finns som
Helfart 5+1 pass per vecka eller som Halvfart 3+1 pass per vecka. Helfartsprogrammet är skapat för dig som har en mer träningserfarenhet och god fysik kapacitet. Medan halvfartsprogrammet är för dig som inte kan avsätta tid för 6 pass i veckan och som inte har lika stor träningserfarenhet och basfysik för att kunna genomföra helfartsprogrammet på ett säkert sätt.

För vem
Online programmet är för dig som redan
tränar regelbundet, gillar utmaningar, vill utvecklas och uppnå resultat. Även om Alla kan träna våra program är den inte skapad för nybörjaren. För att du ska kunna tillgodogöra dig träningen måste du ha en vis grundfysik. Läs och testa din grundfysik under Fysiska grundkrav för programmet.

I basprogrammet ingår:

Träningsprogram (dag för dag med tydliga instruktioner)
Kostprogram (med receptbank)
Kosttillskottsprogram
Live och/eller Online kickoff (i samband med programstart, programslut samt vid varje veckostart)
Tillgång till gruppchatt
Utbildningsmatrialet kommer från vår webbok ”Bli Vältränad” med fler än 600 sidor samt tillhörande filmbank med fler än 200 filmklipp

Priser:

🕛 Basprogram Helfart 3 mån – 1.500kr
🕡 Basprogram Halvfart 3 mån – 1.500kr
🕡 Abbonemang All-inclusive 12 mån – 1.295kr/mån

TILLVAL
🕛 Egen Coach 995kr/månad (3 mån 2985kr)

BÖRJA DIN RESA NU!

Stacks Image 12579
Petra 45
Stacks Image 12585
Daniel 47
Vi ville förändra vårt sätt att träna till mer målmedvetet. Vi fick ett helt nytt liv med mer kraft, ork och energi. Bästa investeringen vi gjort för vår framtid!
Petra & Daniel
Stacks Image 12597
Emelie 27
Stacks Image 12603
Alexander 29
Vi ville nå högre nivåer med vår träning och bli mer vältränade. Filosofin med fokus på utvecklingav de 5 elementen passade oss perfekt och har hjälpt oss att komma närmare våra mål!
Emelie & Alexander
Kommande programstarter

9 jan 2023 – MultiAtlet, 12-veckors basprogram
9 jan 2023 – StyrkeAtlet, 12-veckors basprogram
9 jan 2023 – KonditionsAtlet, 12-veckors basprogram
4 april 2023 – MultiAtlet, 12-veckors basprogram
4 april 2023 – StyrkeAtlet, 12-veckors basprogram
4 april 2023 – KonditionsAtlet, 12-veckors basprogram
4 april 2023 – Ryggfrisk, 12-veckors basprogram
4 april 2023 – Ryggfrisk Senior, 12-veckors basprogram
18april – Toppform, 9-veckors basprogram
KICK OFF ONLINE
Detta är ett startmöte online, någon vecka innan programstarten där vi registrerar vi oss, delar ut inlogg till våra digitala kanaler, går genom bl.a. hela programmets upplägg, hur vi tolkar dagsprogrammen, uppvärmingsrutiner, fyller i dagböcker och PR-listorna samt fyller vi våra målformulär. Kickoffen avslutas med en workshop där vi bl.a. går genom uppvärmningsrutinerna, visar viktiga rätt och fel tekniker i dem viktiga basrörelserna samt gör några startester.

Om du är osäker på om du vill starta programmet redan nu men är intresserad av konceptets upplägg och innehåll kan du delta på denna Kick off kostnadsfritt i mån av plats. Efter Kick Offen kan du bestämma om du vill boka dig.

Gör som många andra redan gjort - Bli en Multi du också!

Stacks Image 12623
Stacks Image 12626
Stacks Image 12629
Stacks Image 12632
Stacks Image 12635
Stacks Image 12638
Stacks Image 12641
Stacks Image 12644
Stacks Image 12647
Stacks Image 12650
Stacks Image 12653
Stacks Image 12656

VÅRA TRE OLIKA PROGRAM

Träningsprogrammen innehåller vid helfart (5+1) 74 och vid halvfart (3+1) 48 träningspass (3månader) med tydliga bildinstruktioner för varje rörelse samt textförklaringar hur du ska utföra rörelserna enligt programmets tänk. Av veckans sju dagar tränar man 5-6 dagar vid helfartsprogrammet medan vid halvfartsprogrammet 3 eller 4dagar. På varje program har vi en sk. frivillig dag som vi i egentligen fördrar men som man kan hoppa om man inte kan prioritera tiden. Träningspassen är mellan 70-90min långa (inkluderat ordentlig uppvärmning) för dem inledande atletnivåerna medan för de högra tävlingsinriktade programmen kommer upp till 90-120min.

Alla våra programupplägg är uppbyggda via Element 5 träning och innehåller styrka, uthållighet, rörlighet, koordination samt snabbhetsmoment. Sedan beroende på programmets inritning är upplägget annorlunda eftersom de har olika nischade inriktningar MultiAtlet, StyrkeAtlet och KonditionsAtlet.MultiAtlet - Den ultimata allroundfysiken
Multiatletprogrammet är till för dig som vill bygga den ultimata allroundfysiken. Lättast möjliga kroppsvikt kontra bästa möjliga fysiska prestanda och på köpet får du drömkroppen. Här tränar du vår standard upplägg på Element 5träning vilket är vår tolkning av den ursprungliga CrossFit träningen. Träningsmängden fördelas lika mellan alla 5 fyselementen och du kommer att få en mycket bred fysiskkapacitet. Du kommer känna dig i ditt livs form. Fysnivån mäts enligt vår MultiAtlet5an.

StyrkeAtlet - styrka och power
StyrkeAtletprogrammet är till för dig som vill/behöver bli starkare. Större delen av träningsmängden läggs på styrka och fördelas lika mellan de fem rörelsebanorna lyft, benböj, drag, press och core. Programmet rekomenderas för alla som vill prioritera styrkan men som ändå vill ha en viss balans i sin fysik. Men även för dig som vill satsa på en MultiAtletfysik men ligger efter styrkemässigt. Du kommer att bli muskulär stark, uthållig samt rörlig. Fysnivån mäts enligt vår StyrkeAtlet5an.

KonditionsAtlet - allsidig funktionell uthållighet
KonditionsAtletprogrammet är till för dig som vill gillar konditionsträning och strävar efter att få en mer allsidig uthållig. Vår KonditionsAtletprogram har en helt ny sätt att se på kondition och uthållighetsträning genom att programmet strävar efter en mer balanserad, bredare konditionsfysik som vi kallar allround funktionell uthållighet. Programmet blandar flera konditionsträningsmetoder som tex. löpning, rodd, stakning, cykling samt kroppsvikt och redskapsbaserade crossfit cirklar. Strävan är att få till en optimal balans mellan rörelsebanorna som vi testar enligt vår Konditions och Uthållighets5an testsystem. Större delen av träningsmängden läggs därmed på kondition, uthållighet samt muskulär stabilitetsträning. Den återstående mindre delen utgörs av basstyrketräning, rörlighet, koordination samt snabbhet för att få till den viktiga balansen i fysiken. Programmet rekomenderas för alla som vill prioritera sin kondition men som ändå vill ha en viss balans i sin fysik. Du kommer att få en toppkondition samt muskulär uthållighet samt en grundläggande rörlighet.

Att träna till en ATLET

Att bli en Atlet är ingen ”Quick-fix” utan tar tid. Alla som lägger ner tid och följer våra program kommer att lyckas. Du måste dock träna regelbundet och långsiktigt beroende av din startnivå och nivån på dina slutmål.


Träningsprogrammet som ger dig möjligheten att bli en Atlet är 12 veckor lång. En 12-veckorsperiod kallar vi för en AtletPeriod. De flesta tränande som har en viss träningsbakgrund har chansen att på sin första Atletperiod kunna erövra sin TISHA och den såkallade FörstastegsAtletnivån (Blå). Medan för en mer motionstränande som har tränat utan en klar målbild samt inte tränat heltäckande träning kan det ta upp till 2-3 Atletperioder att få sin första Tisha. Sedan för varje ny AtletStege tar det 1-3 Atletperioder att uppgradera sin fysik till att klara de fastställa fysiska kraven.

Under ett år hinner man med två 12-veckors AtletPerioder med Basprogram samt ett 9-veckors KomIForm program. Dessa 3 perioder kallar vi för ett AtletÅr. Vi utlovar att de allra flesta tränande som följer våra program kommer att bli väldigt vältränade under 2 till 3 AtletÅr och därmed erövra sin TredjestegsAtlet (svart) eller vår högsta nivå FjärdestegsAtletnivån (Rosa) Thisa.


MultiPerioden finns i två variationer. Som helfart vilket innebär 6 pass/vecka samt i halvfart 4 pass/vecka. Från start rekommenderar vi alla göra helfartsprogrammet eftersom den ger en överlägsen bästa start då vi måste implementera nya rörelser, vana samt öka och balansera vår fysiska kapacitet.


Att bli en ATLET och erövra sin första tisha
Atletträning går ut på att förbättra sin fysik och uppnå olika nivåer av fysisk prestanda. Denna prestanda mäter vi i Atletpoäng och som presenteras i en skala mellan 1 till 20. Atletpoängen i sin tur är grupperade i fyra steg/nivå med tillhörande namn som Första-, Andra-, Tredje- och FjärdeStegAtleter. Varje steg har sin tydliga och framtagna prestationskrav som vi också har knytit an till olika målgrupper. Via vår målgruppbeskrivning kan du lätt hitta vilken egen ambitionsnivå du har på jakten på resultat. AtletStegen börjar alltid nerifrån och sedan är det upp till var och en hur vältränad man vill bli och därmed vart man slutar sin resultat och Tishajakt.
Testet som visar dina färdigheter kallar vi för Atlettestet och är framtaget för att kartlägga din fysiska kapacitet. Atlettestet finns idag i tre variationer som testar din fysik i respektive Nisch (Multi, Styrka; Kondition) För MultiAtleter kallas testet för MultiAtlet5an. Eftersom MultiAtletens huvudmål är att bli funktionell allround tränad är testet relativ avancerad och sätter värkligen hela kroppens totatla fysik på sin spätts. Testet består av 5 basrörelser från varje fyselement - styrka, uthållighet, rörlighet, koordination och snabbhet. Teströrelserna i kräver i huvudsak färdighet från respektive element men även färdigheter från de andra elementen.
Stacks Image 12413
StyrkeAtlet5an heter testet för dig som väljer StyrkeAtletprogrammet. Denna test innehåller en rörelse av kroppens 5 grundläggande rörelsebanorna som lyft, benböj, drag, press och coreböj.
Stacks Image 12447
Medan för KonditionsAtleter fokuserar test med namnet KonditionsAtlet5an på bred allsidig kondition och uthållighet.
Stacks Image 12462
För att kunna bli en Atlet måste du ha klarat samtliga 5 tester på minst Atletnivå 1. De spelar ingen roll hur många nivå/poäng du har i dina starkare element om du samtidigt inte har minst 1 poäng i ditt svagaste element. Kommer du upp i högre poäng kommer alltid din svagaste element avgöra vilket Atletsteg du hamnar på.
När Du har genomfört Atlettesterna och klarat av någon Atletnivå kan Du stolt beställa din AtletTisha med namnet ”I am a MultiAthlete, ”I am a StyrkeAthlete, ”I am a KonditionsAthlete” i den färg som motsvarar Atletnivån du kvalificerat in på.

VÅR TRÄNINGSMETOD - ELEMENT 5 TRÄNING

Element 5 träningen är unik och skiljer sig från många andra träningsmodeller eftersom syftet med metoden strävar efter att uppnå mätbara fysiska nivåer i flera olika kapaciteter. Eftersom Atlets primära mål är att bli så vältränad som möjligt går Atletträningen ut på att öka den tränandes fysiska prestationsnivåer.

Element 5 träningens 
huvudmål är att utveckla vår kropps fem fyselement styrka, uthållighet, rörlighet, koordination, snabbhet och samtidigt uppnå en optimal balans mellan dem.

Element 5 träningen 
har en unik kombination av redan etablerade och välkända träningsformer med syfte att ta fram den ultimata allsidiga fysiken. Träningen innehåller varje träningsforms optimala funktion och kombinerar dessa till ett unikt system. Träningen har inspirerats av crossfit, tyngdlyftning, friidrott, styrkelyft, bodybildning, kampsport, gymnastik samt gruppträning innehållande core, HIIT och yoga.

Element 5 träningen utförs främst med redskap som skivstång, hantlar, räcke, kettlebells, den egna kroppen, men även gymmaskiner. Dessutom använder vi även funktionella redskap som pilatesboll, gummiband, medicinbollar, hoppboxar, hopprep samt vatten- och sandsäckar. Vi har valt ut varje redskaps specifika syfte och bakat samman det till ett komplett träningssystem som garanterar utövaren maximal, allsidig fysisk utveckling.

Element 5 träningen
passar alla oavsett ålder, erfarenhet eller ambitionsnivå eftersom man följer ett nivåanpassat träningsprogram. Belastningsnivån och mängden av träning anpassas för varje Atletnivå vilket gör att träningen blir alltid utmanande, varierad och kreativ.

Personer som har tränat Element 5 Träning

Stacks Image 12162
Hanna Vestin
Hanna började sin atletresa efter en träningsresa till Turkiet. Hon hade aldrig tränat tidigare trots en mycket aktiv familj. Hon började träna 2-3 pass i veckan och idag, efter 3 år, tränar hon 5-6 ggr. Utvecklingen är i toppklass vilket Hanna inte alltid är nöjd med. Idag har hon till och med börjat tävla i crossfitens masterklass och fixar bl.a. följande resultat: marklyft 130kg = 2 ggr sin kroppsvikt, benböj 110kg, stöt 60kg, bänkpress 65kg och dessutom har hon Atletnivå över 5 i både snabbhet och uthållighet.
Stacks Image 12167
Max Chiang
Max började också sin resa med Atletträningen efter att ha varit med på en träningsresa till Playitas. Han var med på en av mina första Atletveckor och började följa element 5 modellen. Max har uthållighetsträning i grunden men hade stora obalanser i sin fysik. Dessutom hade han problem med en frusen skuldra syndrom. Efter bara ett år ligger han på Atletnivå 5 inom samtliga fyselement och har idag börjat tävla i OCR (Hinderbana) samt i Triathlon Ironman.
Stacks Image 12172
Nevzat Erdogan Efter ett par år som massagekund insåg Nevzat till slut att det enda sättet att rädda hans dåliga rygg var träning. Vi började för 3 år sedan och då på den lägsta möjliga nivån. Efter ett halvår hade Nevzat gått ner 16kg i vikt och minskat midjemåttet med över 20cm. Efter ytterligare ett halvår blev ryggen mycket bättre och till slut försvann problemen helt. Idag tränar han 2-3 pass i veckan och tar 1,4ggr kroppsvikten i benböj och marklyft. Han gör sin kroppsvikt i stöt, hoppar strax under 1m i boxhopp och ror 2000m på 8:05 vilket motsvarar Atletnivå 5
Stacks Image 12177
Anders Lehto
Anders har också börjat sin element 5 träning efter en Atletvecka. Han är en gammal hockeyspelare från Luleå som också har fått en fantastisk utveckling på kort tid. Efter bara ett halvårs träning lyckades Anders vända upp sin kroppsvikt i frivändningar och tangerar sitt gamla ungdomsrekord i bänkpress på 100kg, gör 10 reps i chins och 8 minuter på rodd 2000m. Idag ett år senare har Anders börjat tävla i Crossfit.
För att bli en Atlet behöver du alltså inte vara en Elitatlet
utan bara anamma Atletens träningsfilosofi och börja praktisera det. Det går fortare än du tror, bara du vågar
bredda din träning och börja träna allsidigt efter bokens Element5-filosofi.

Onlineprogrammets innehåll & pris

I programmet ingår:

Träningsprogram (dag för dag med tydliga instruktioner)
Kostprogram (med receptbank)
Kosttillskottsprogram
Live och/eller Online kickoff (i samband med programstart, programslut samt vid varje veckostart)
Tillgång till gruppchatt
Utbildningsmatrialet kommer från vår webbok ”Bli Vältränad” med fler än 600 sidor samt tillhörande filmbank med fler än 200 filmklipp
Priser:
🕛 Basprogram Helfart 3 mån – 1.500kr
🕡 Basprogram Halvfart 3 mån – 1.500kr
🕡 Abbonemang All-inclusive 12 mån – 1.295kr/mån

TILLVAL
🕛 Egen Coach 995kr/månad (3 mån 2985kr)

Vårt 12-veckors träningsprogram i helfart kostar 7.500kr (2500kr/mån) och 6.600kr (2200kr/mån) i halvfart.
Du kan även teckna ett 12 månaders abonnemang för endast 1295kr/månad vilket kommer ge dig tillgång till inte mindre än 4st program under ett års tid. Kostnader som tillkommer är kosttillskottspaketen som tillhör varje program.

Abonnemangsformen passar dig som har ett långsiktigt mål och vill bli vältränad på riktigt och siktar på höga nivåer som svart eller rosa tisha. Du tecknar abonnemanget ett år i taget. Du kan när som helst säga upp din abonnemang efter första året med 3 månaders framförhållning.

TRÄNINGSPROGRAM
Träningsprogrammen innehåller vid helfart (5+1) 74 och vid halvfart (3+1) 48 träningspass (3månader) med tydliga bildinstruktioner för varje rörelse samt textförklaringar hur du ska utföra rörelserna enligt programmets tänk. Av veckans sju dagar tränar man 5-6 dagar vid helfartsprogrammet medan vid halvfartsprogrammet 3 eller 4dagar. På varje program har vi en sk. frivillig dag som vi i egentligen fördrar men som man kan hoppa om man inte kan prioritera tiden. Träningspassen är mellan 70-90min långa (inkluderat ordentlig uppvärmning) för dem inledande atletnivåerna medan för de högra tävlingsinriktade programmen kommer upp till 90-120min.


KOSTPROGRAM
Till träningsprogrammet får du även vårt specialutvecklade Atletkostprogrammet. Kostprogrammet bygger helt och hållet på att maximera din fysiska prestation. För oss är det inte hållbart att enbart dieta ner sig och därmed känna sig svagare är någonsin. Man måste kunna prestera på topp alla dagar, även mitt i sin diet. Atletdieten är lika effektiv som enkel och ger utövaren stora valmöjligheter att bygga sitt eget upplägg utifrån våra basprogram och färdiga recept. Atletkosten skiljer sig en del beroende programval fast den har samma uppbyggnad och tänk.


KOSTTILLSKOTTSPROGRAM (olika värde beroende av programval) Till kostprogrammet ingår även kosttillskott för att optimera träningen, utövarens hälsa samt den viktiga återhämtningen. Kosttillskotten varierar är inte obligatoriskt men då kan vi inte utlova samma slutresultat. Paketets innehåll går att minska i samråd med sin coach, men då kan vi inte utlova samma slutresultat.


EGEN ONLINECOACH
Alla deltagarna kan dagligen få svar på frågor eller annan vägledning via våra sociala mediekanaler. Din Coach är mottagliga dagligen och vi utlovar svar inom 24timmar.
LÅST FACEBOOKGRUPP  Förutom möjlighet till egna frågor kommer gruppen ha en låst FB-grupp där din coach varje vecka går genom den nya veckans program samt viktiga detaljer som sker under veckan, tex speciella rörelser, race samt påminnelser av viktiga detaljer som måste göras varje vecka.

ONLINEBASERAD KUNSKAPSPROGRAM Varje vecka i samband med vecko kickoffen blir du hänvisad till vår utbildningssida, laddad med text och filmmaterial där vi ger dig möjligheten att utbilda dig själv och öka din förståelsen kring hur träningen och kosten bör se ut för maximal prestationsutveckling. Vi ger dig även en möjlighet att checka av din kunskapsnivå genom vår onlinetenta. Klarar du 80% av frågorna, får du vårt kunskapsdiplom.  Även om du inte vill delta i vår Onlineutbildning får du ändå använda vår digitala kunskapsbank, där du hittar vår OnlineBok ”Bli vältränad” på hela 700 sidor, en filmbank på fler än 200 klipp samt ett gratis abonnemang till vår webbaserade tv, Atlet-Tv.

Online programmen startar på bestämda dagar som inleds med en start Kick Off. Under Start Kick offen registrerar vi oss, delar ut inlogg till våra digitala kanaler samt går genom hela programupplägget. Vi fyller i målformulär samt lär oss hur vi tolkar tränings och kostprogrammen, olika återkommande rutiner, fyller i dagböcker och PR-listor. Kickoffen avslutas med en workshop där vi bl.a. går genom uppvärmnings och egenvårdsrutinerna, viktiga rätt och fel utföranden i dem viktiga basrörelserna samt gör några startester. Om man inte kan delta på vår Live Kick off erbjuder vi den även Online via vårt digitala verktyg.

KICK OFF ONLINE
Detta är ett startmöte online, någon vecka innan programstarten där vi registrerar vi oss, delar ut inlogg till våra digitala kanaler, går genom bl.a. hela programmets upplägg, hur vi tolkar dagsprogrammen, uppvärmingsrutiner, fyller i dagböcker och PR-listorna samt fyller vi våra målformulär. Kickoffen avslutas med en workshop där vi bl.a. går genom uppvärmningsrutinerna, visar viktiga rätt och fel tekniker i dem viktiga basrörelserna samt gör några startester.

Om du är osäker på om du vill starta programmet redan nu men är intresserad av konceptets upplägg och innehåll kan du delta på denna Kick off kostnadsfritt i mån av plats. Efter Kick Offen kan du bestämma om du vill boka dig. Vecko”Kick- Off” Veckokick-off:erna sker varje söndag, dagen innan det nya veckoprogrammet drar igång. De innehåller nästa veckas träningsprogram, veckans utbildningsmatrial samt ger tips, vägledning och inspiration.

Slut ”Kick -Off” Periodens avslutande Kick-Off sker den 84:e dagen på liknande live träff som startkickoffen. Då genomförs vår stora testdag, MultiAtlet5an, vi delar ut diplom samt summerar och utvärderar den gångna Multiperioden.

Om programmet
En Träningsperiod på 12 veckor är mycket jobbigare än det låter. Varje deltagare måste förbereda sig väl innan veckorna drar igång. Har du inte gjort en målfokuserad träningsplan, blir denna resa ett minne för livet. Ett dagsprogram med allt runt om kring kommer att ta ca 2timmar plus logistiken kring kosten. Programmets största fokus är att jaga resultatförbättringar, vilket förr eller senare kommer sätta deltagarna på hårda prov. Men alla som är motiverad, kommer kunna genomföra perioden. Coachgruppen hjälper till via veckofilmerna samt det dagliga online webbcoachsystemet. Alla deltagare har ett eget ansvar att sköta träningen inkl uppvärmning och eftervård, veckovisa invägningen samt rapporteringen av vissa utvalda träningsresultat. Detta för att din coach på bästa möjliga sätt ska kunna hjälpa dig uppnå dina mål.  
Stacks Image 11529

FYSISKA GRUNDKRAV FÖR PROGRAMMET

Även om alla kan träna som en Atlet via Element 5 träning är INTE detta 12-veckors onlineprogram skapat för nybörjare. Detta Atletprogram är skapat och uppbyggt för träningsvana individer med en viss grundfysik. Vi kallar detta för ”Grundkrav för Atletträning” och innehåller rörlighets-, koordinations-, styrke-, uthållighets-, och stabilitetskrav. Dessa krav är utformade för din egen säkerhet och ger dig möjlighet till utveckling utan risk för skador, överbelastning och överträning. Du måste helt enkelt kunna kontrollera och hantera din kropp som i sin tur ska kunna svara rätt på detta program.

Att ha tillräckligt god rörlighet, koordination och basstyrka ger dig tex möjlighet att utföra de viktiga basövningarna knäböj och marklyft med säker teknik. Detta 12-veckorsprogram är alltså inte designat för att du ska lära dig övningarna från grunden utan hur du utvecklar din fysiska kapacitet.

Vi har sammanställt dessa krav tillsammans med ett formulär som du enkelt kan fylla i när du testar din nivå under ett träningspass. Formuläret i pdf-format kan du skriva ut eller ladda ner via länkarna här.

Om du har någon typ av skada eller sjukdom
Programmet är anpassat efter fullt friska träningsvana individer och tar inte hänsyn till någon typ av skada eller sjukdom. Du måste vara fullt frisk för att starta programmet. Har du en mindre skada kan du troligen starta programmet men måste då kommunicera med din coach för att få ett rehab/prehabprogram som du utför vid sidan om.

Så här fungerar programet

1. INNAN ANMÄLAN
Ladda ner vår pdf ”Fysiska Grundkrav för Atletträning” och gör alla tester under ett träningspass. När du vet att du klarar testerna kan du gå vidare till att anmäla dig.

2. ANMÄL DIG
Du klickar på länken ”BOKA” där du hittar anmälningsformuläret. Fyll i och skicka iväg. Inom ett par dagar får du en bekräftelse och faktura, som ska vara betald innan programmet drar igång.

3. INNAN START
Efter bekräftad inbetalning av fakturan, får du ett mejl med inloggningsuppgifter till vår webbplats på itrainer.com Startsidan ger dig tillgång till allt material med tydliga instruktioner. Vissa av blanketterna måste skrivas ut för att kunna fylla i frågorna. Här kommer du också ett gäng pdf-filer som bl.a. uppvärmningsrutiner, egenvårdrutiner.
4. NÄR PROGRAMMET DRAR IGÅNG
Varje vecka får du ett mejl som hänvisar dig till en specifik sida på vår webbplats. Där hittar du veckans program samt ett kort filmklipp med instruktioner.

5. NÄR PROGRAMMET SLUTAR
Sista veckan är vår sk ”powerweek” , en vecka som består av mängder av tester och utmaningar.

Framgångssagor

Stacks Image 12044
Petra 45
Läs om Petra 45år och hennes fantastiska Multiårsförbättring med bl.a. från 60 till 105kg i marklyft samt från 15reps chins med svart band till 36...
Stacks Image 12048
Daniel 47
Läs om Daniel 47år och hans grymma Multiårsförbättring med bl.a. 13cm mindre midjemått och från 2 till 9 chins...
Stacks Image 12052
Emelie 27
Läs om Emelies och hennes 12veckors förbätringar med bl.a. 2,5minuter snabbare 3kms löpning samtidigt som hon ökade från 1dips med den egna kroppsvikten till 8reps med extra 5kg...
Stacks Image 12056
Alexander 29
Läs om Alexanders och hans grymma 12 veckors förbättring med bl.a. halverad kroppsfettminskning från 12,9% till 6,9% samtidigt super ökning av t.ex. dips från 19 till 40reps...

Grundaren av atletkonceptet Gyula Bercsenyi

Stacks Image 11481
Mens Physique
Stacks Image 11484
Kettlebells VM
Stacks Image 11487
Triathlon SM

Grundaren Gyula Bercsenyi har mer än 30 års erfarenhet som personlig tränare, sport- och hälsocoach, livsstils- och mentalinspiratör samt massör. Gyula är även en uppskattad internationell presentatör, kursledare och föredragshållare på träningsresor och events som arrangeras bl.a. av AerobicWeekends och Apollo.

Gyula jobbar inte bara med träning och hälsa, utan är även själv aktiv inom flertalet sporter som t.ex. Crossfit, Kettebells Girevoy sport, tyngdlyftning, triathlon, Mens Physique samt inom friidrott och då främst kastgrenarna kula och diskus.


Under alla dessa år har Gyula utvecklat den breda allsidiga fysträningen som ger den ultimata fysiken och till slut namngivit det till MultiAtlet. Träningsupplägget har utvecklats genom 100-tals klienter och fått benämningen Element5 träning.

Mer info om Coach Gyula kan du läsa på hans hemsida www.gyula.se


Sportmeriter


2020
Corona stopp…

2019
– 1:a Eastern USA Championchips, Mens Physique, Masters 50+
– 24:e Masters SM i medeldistans triathlon, tid: 05.08.23
(1900m sim 33.44 – 87km cykel 02.22.02
– halv maraton 02.07.03)
– 2:a Masters SM 50+ i diskus med 44,76m – augusti 2019
– 4:a Masters EM i tyngdlyftning 50+ och 102kgs klassen – juni 2019
(200 kg sammanlagt med 93 i ryck och 107 i stöt )
– 2:a VM Kettlebells i 10 min One Arm Snatch i -95kgs klassen – maj 2019
(184 reps med 24kgs klot, blev även nytt svensk senior rekord i -95kg)
– 4:a European Masters i Crossfit 50+ i Budapest – maj 2019
– 2:a Kettlebells SM och Snatch i elitklassen +95kg, mars 2019
(179 reps med 24 kg som även blev svensk senior rekord i +95 kg)

2018
– Sala Silverman halv ironman. Tid 5,10,56 – augusti 2018
(1920 m sim: 33.17, 9 mil cykling: 2.25.26, halvmaraton: 2.06.11)
– 2:a SM Kettlebells och Snatch i elitklassen -95kg – mars 2018
(169 reps med 24kg)

2017
Ironman 70.3 Jönköping. Tid 5,43,15 – jul 2017
(1920m sim: 34.06- 9 mil cykling: 2,44,26 – halv maraton: 2,11,39)

2016
– 14:e Masters VM i Tyngdlyftning 45+ – september 2016
– 81:a Sala Silverman halv Ironman. Tid 5,38,47 – augusti 2016
(1920m sim:34,47- 9 mil cykling:2,32,05 – halv maraton: 2,24,55)

2015
2:a NPS Atlantis, Las Vegas Mens Physique, Masters 40+ – maj 2015
4:a Europa på Crossfit Open Masters qual 45+ – feb-april 2015
4:a Masters SM i Tyngdlyftning 45+ – okt 2015

2014
– 3:a Body Open, Mens Physique – 2014 maj
– ITU World Triathlon Stockholm Olympic Distance – augusti 2014
(Total tid; 2,55 – 1500m sim; 43,49, 4mil cykel; 1,15, 1 mil löpning; 53,42)
– 5:a SM I Mens Physique – okt 2014

2013
1:a MK Open Crossfit, masters 40+ – juni 2013

Frågor & Svar

Här nedan kan du läsa korta svar på vanliga frågor som vi ofta får angående vår program.

”Jag ser att det finns hel och halvfartsprogram. Är det någon skillnad på hur vältränad jag kan bli mellan programmen? T.ex. kan jag bli lika vältränad på halvfart som helfart?”

Nej, du kan inte bli lika vältränad på halv som helfart i längden. Den teoretiska maxnivån du kan träna upp i halvfart är upp till Multigul medan i Helfart går det att komma upp till Multisvart. Men Multigul brukar räcka för många eftersom Multigul innebär en relativ hög fysisk nivå. Men det kommer att ta minst dubbla tiden som med helfart.

”Måste jag träna på gym/crossfit box för att kunna göra programmet?”

- Ja, det måste du om du inte har tillgång till ett mini gym i hemmet eller på jobbet. Redskap som vi måste ha tillgång till är skivstång med vikter och ställning/rackbar där du kan bl.a. sätta upp stången i olika höjd samt kunna köra chins samt dips. Bänk att ligga på är också ett måste. Dessutom hantlar, kettlebells (8,12,16, 24kg i par) powerband, hoppbox, hopprep, medicinboll (6, 9kg), ryggresningsställning, yogamatta, pilatesboll samt konditionsredskap som rodd, stak och assaultbike är ett måste.


”Jag är äldre men tränar regelbundet och håller en god fysik. Passar detta program mig?”

- Vi har tränat många äldre personer ända upp till 80-årsåldern genom åren. Vi har under många år drivit senior träningsresor och helgkurser och vet att det finns många vältränade äldre personer. Men just detta program är inte anpassat för äldre personer som många gånger har en bra basfysik men som lika ofta har ganska stora skelettala/muskulära problem med sig i bagaget.


”Startprogrammet består av 6-dagars träning i veckan. Har svårt att träna så mycket. Går det göra med mindre antal pass/vecka?”

- Tyvärr inte för tillfället. Atletträning kommer att finnas i två basmodeller. Som helfart 6pass/vecka eller som halvfart med 4 pass/vecka. Men just nu har vi bara helfartsprogrammet klart. Dessutom kommer alla våra första periodprogram vara med 6-dagars träning eftersom som första gången kommer alla nya tränande behöva lära sig eller lära om flera olika rörelser, tekniker och rutiner. Dessa vill vi lära in under den första 12-veckors Multiperioden.


”Jag kommer vara bortrest mitt under programmet en vecka. Hur påverkar det min utveckling? ”
- Enskilda dagar går det att hoppa över men en hel vecka blir svårt om du inte kan utföra träningen träning där du är. Vet du på förhand att du kommer att kunna träna på ditt resmål är det bara att göra en överläggning med Din coach så kommer han ge dig instruktioner.


”Jag kommer inte alltid kunna köra 6 dagar i veckan under alla veckor. Kan man hoppa över dagar?”

- 12-veckors-basprogrammet innehåller 74 träningspass som är skapade och noga uträknade efter ett visst system. Gäller det några enskilda missade träningspass kommer resultatet ej att påverkas nämnvärt. Din coach kommer ge dig instruktioner vilka rörelser/övningar du måste klämma in extra under de andra dagarna. MEN om du vet på förhand att du kommer vara regelbundet borta ett par dagar lite här och där blir det svårt att få det beräknade resultatet.”Varför måste man klara alla testerna som finns angivna i de fysiska grundkraven?”

- Atletträningen innehåller många rörelser inom som t.ex. tyngdlyftning, kettlebells, samt de flesta av stabilitets, gymnastiska och snabbhetsrörelserna krävs att man har en relativ hög och allsidig startnivå på sin fysik. Detta Atletprogram är skapat och uppbyggt för träningsvana individer med en viss allsidig grundfysik. Därför behöver man uppfylla de fysiska grundkraven för att på ett säkert sätt lyckas med resultaten.


”Jag har testat och klarar inte av majoriteten av de fysiska kraven. Finns det ingen program för lägre nivå?”

- Inte för tillfället men det kommer senare under våren. Vårt första MultiÅr startar den 20e september och långt innan det kommer vi lansera våra sk ”Förberedande träningsprogram” där man kan träna upp sina svagheter till att uppfylla de fysiska grundkraven.


”Jag har klarar av majoriteten av de fysiska kraven men har några brister. Kan jag börja ändå med programmet?”

- Det finns personer som ligger väldigt nära gränsvärden som skulle kunna genomföra programmet. Skicka oss ett mail till (gyula@gyula.se) med en kort beskrivning så får du svar hur du ska göra. Glöm inte att dessa grundkrav är för din skull. De är utformade för din säkerhet och ger dig möjlighet till utveckling utan risk för skador, överbelastning och överträning.


”Jag har en skada/känning i axel/knä/rygg/armbåge som har jag dragits med länge. Jag har inte jätteont utan mer en molande värk som ger sig till känna under vissa rörelser. Jag tränar på för fullt ändå och kan träna göra de flesta rörelserna utan problem. Kan jag genomföra programmet?”

- I denna ”Atletvärld” finns det i princip ingen som inte har ont eller små besvär någonstans i kroppen. När man är erfaren och motiverad till att fortsätta att träna så sköter man kroppen genom egenvård som även du lär dig i programmet. Hör gärna av dig för en kort beskrivning av dina besvär så försöker vi hjälpa dig. (gyula@gyula.se)