Bli Vältränad!

På riktigt!


Värmer upp...

BLI VÄLTRÄNAD DU OCKSÅ!

VINTERNS PROGRAMSTARTER 8 januari & 1 april 2024

Nu har Du möjlighet att delta och utmana dig i vår Bli Vältränad onlineträningsprogram. Träningsprogrammet för dig som redan tränar, gillar utmaningar, vill utvecklas och uppnå resultat.

Fyra olika program
De olika programmen har samma målsättning i grunden. Att bli vältränad fast på olika sätt. Alla programmen har samma basuppbyggnad via vår allsidiga Element 5träning men som är spetsad med var sin nisch som programmets namn antyder.

Stacks Image 13008
För dig som som vill bygga en bred basfysik BOKA
Stacks Image 13006
För dig som vill bygga muskler BOKA
Stacks Image 13004
För dig som vill främst gå ner i vikt BOKA
Stacks Image 13015
För dig som vill bli starkare BOKA

För vem

Programmen är till för dig som redan tränar mer eller mindre regelbundet men som vill utvecklas, uppnå resultat och som gillar utmaningar. Även om alla kan träna våra program är den inte skapad för dig som är helt nybörjare. För att du ska kunna tillgodogöra dig träningen bör du ha en vis träningsvana. Programmen passar även för dig som har tröttnat på att bara träna planlöst och utan/mindre resultat och istället är motiverad och nyfiken på att börja träna efter en strukturerat plan.

I alla programmen ingår:

 Träningsprogram (dag för dag med tydliga instruktioner)
 Kostprogram (med receptbank)
 Kosttillskottsprogram (beroende på program)
 Inspirationsbrev varje vecka
 Tillgång till gruppchatt
 Egen Onlinecoach (vid tillval)
 Möjlighet till individualiserade program (vid tillval av egen coach)


Stacks Image 11518
Petra 45
Stacks Image 11520
Daniel 47
Vi ville förändra vårt sätt att träna till mer målmedvetet. Vi fick ett helt nytt liv med mer kraft, ork och energi. Bästa investeringen vi gjort för vår framtid!
Petra & Daniel
Stacks Image 12091
Emelie 27
Stacks Image 12095
Alexander 29
Vi ville nå högre nivåer med vår träning och bli mer vältränade. Filosofin med fokus på utvecklingav de 5 elementen passade oss perfekt och har hjälpt oss att komma närmare våra mål!
Emelie & Alexander

Priser och bokning

🕛 Funktionell basfysik, 12veckor inkl egen coach för 4365kr BOKA HÄR>>
🕛 Funktionell basfysik, 12veckor endast program för 1500kr BOKA HÄR>>
🕛 Funktionell styrka, 12veckor inkl egen coach för 4365kr BOKA HÄR>>
🕛 Funktionell styrka, 12veckor endast program för 1500kr BOKA HÄR>>
🕛 Funktionell fitness, 12veckor inkl egen coach för 4365kr BOKA HÄR>>
🕛 Funktionell fitness, 12veckor endast program för 4365kr BOKA HÄR>>
🕛 Funktionell toppform, 8veckor inkl egen coach för 3490kr BOKA HÄR>>
🕛 Funktionell toppform, 4veckor inkl egen coach för 2495kr BOKA HÄR>> 

BÖRJA DIN RESA NU!

Gör som många andra redan gjort - Bli en Multi du också!

Stacks Image 12623
Stacks Image 12626
Stacks Image 12629
Stacks Image 12632
Stacks Image 12635
Stacks Image 12638
Stacks Image 12641
Stacks Image 12644
Stacks Image 12647
Stacks Image 12650
Stacks Image 12653
Stacks Image 12656

AKTUELLA PROGRAM

Funktionella basfysikprogrammet är grunden till alla våra program och är den optimala träningsprogrammet för en allsidig funktionell fysik. Programmet är skapad för att bygga upp en bred plattform gällande element 5 basfysik, teknik och rörelsekänsla samt en förståelse och kunskap kring vår kropps uppbyggnad och funktion. Programmet är vår stolthet. Har tagit över 10år att utveckla och testats fram av 100-tals tränade individer. Internt kallar vi programmet för ”Förmodligen" världens bästa träningsprogram för 3-4 pass per vecka.

Funktionell basfysik - 12 veckor
Programmet är till för dig som som vill starta och bygga en bred funktionell basfysik och eller vill testa träna efter en mer strukturerad funktionell träning. Programmet strävar efter en balanserad styrkekonditionsfysik som vi kallar för basfysik och har ett helt nytt sätt att se på styrke-, kondition-, sträning. Programmet blandar klassisk styrke och konditionsträning med den nya funktionella fitness (Crossfit). Därav innehåller programmet även teknik, koordination, rörlighetsbaserad träning som t.ex. tyngdlyftning, gymnastik och snabbhet.
STARTKRAV; Funktionell basfysikprogrammet har inget fysikkrav från start. Men du rekommenderas vara träningsvan.

12 veckors tränings och kostprogram
4 träningspass/vec
48 gympass med tydliga instruktioner
huvudmål är en garanterad ökad allroundfysik
veckoinspiration samt möjlighet till egen onlinecoach
möjlighet till individualiserad program


Funktionell Styrka - 12 veckor
Funktionella styrkeprogrammet är till för dig som vill bli starkare. Större delen av träningsmängden läggs på ren styrketräning uppbyggd på klassiska basrörelserna som lyft, benböj, drag, press och core. Programmet rekommenderas för alla som vill prioritera styrkan men som ändå vill ha en viss balans i sin basfysik. Träningen innehåller även snabbhet och explosivitet vilket kommer även passa dig som håller på med någon typ av sport.
STARTKRAV; Funktionella Styrkaprogrammet kräver att du har en träningsvana på gym och en viss basfysik.

12 veckors tränings och kostprogram
4 gympass per vecka
48gympass med tydliga instruktioner
huvudmål är en garanterad ökad styrka samt förbättrad basfysik
veckoinspiration samt möjlighet till egen onlinecoach
möjlighet till individualiserad program


Funktionell Fitness - 12 veckor
Programmet är till för dig som vill bygga muskler och därmed prioriterar din visuella fysik. Större delen av träningsmängden läggs på renodlad styrketräning med inriktning på muskelvolym och muskeldefinition. Även om träningen är nischad för muskeluppbyggnad bygger programmet på vår breda Element 5 träning vilket ger dig automatiskt även en bättre basfysik.
STARTKRAV; Funktionell Fitnessprogrammet har inget fysikkrav men du bör bara träningsvan och även ha en viss gymvana.

12 veckors tränings och kostprogram
4 gympass med tydliga instruktioner
huvudmål synligare muskler samt 6/3kgs viktminskning
garanterar även en ökad allroundfysik
veckoinspiration samt möjlighet till egen onlinecoach
möjlighet till individualiserad program


Funktionell Toppform - 8 och 4veckor
Programmet är till för dig som vill först och främst gå ner i vikt samt komma i en bättre ”visuella” form. Programmet baseras på våran breda Element 5 träning och är en blandning av vår basfysik och fitnessprogram med en tillhörande mycket tydligare kostprogram. Trots den utlovade viktminskningen på ca1,0kg/vecka kommer du även få en garanterad bredare basfysik där av namnet ”Förmodligen” världens bästa dietprogram. Programmet är 8/4veckor långt och innehåller 3 gym & 6 PW per vecka.

STARTKRAV; Funktionell Toppformprogrammet har inget fysikkrav men du bör bara träningsvan.

8 eller 4veckors tränings och kostprogram
3 gympass & 6 PowerWalks/vecka med tydliga instruktioner
huvudmål 10 & 5kgs viktminskning på ett hälsosam sätt
garanterar även en ökad allroundfysik
veckoinspiration samt möjlighet till egen onlinecoach
möjlighet till individualiserad program

Onlineprogrammets innehåll

I programmet ingår:

 Träningsprogram (dag för dag med tydliga instruktioner)
 Kostprogram (med receptbank)
 Kosttillskottsprogram (beroende på program)
 Inspirationsbrev varje vecka
 Tillgång till gruppchatt
 Egen Onlinecoach (direkt kontakt inom en timme)
 Möjlighet till individualiserade program
Utbildningsmatrialet kommer från vår webbok ”Bli Vältränad” med fler än 600 sidor samt tillhörande filmbank med fler än 200 filmklipp

TRÄNINGSPROGRAM

Alla våra träningsprogram är uppbyggda via vår helhetstänk Element 5 träning och innehåller styrka, uthållighet, rörlighet, koordination samt snabbhetsmoment. Sedan beroende på programmets inritning är upplägget annorlunda eftersom de har olika nischade inriktningar.

All träning sker på gym förutom PW och slowrunning. Vi hoppas även att du tränar på ett gym där du har tillgång till båda frivikter, gymmaskiner, funktionella redskap samt lite större fria ytor. Alla träningsrörelser kommer med tydliga bildinstruktioner samt programförklaringar.

Dessa programförklaringar är unika och helt avgörande för din framgång men även för oss som har skapat programmet. Programmet är inte bara att köra utan du måste förstå och veta hur du ska göra varje enskild övning enligt vår tänk. Förklaringarna uppgår till ca 1-2 A4sidor per pass. Ja, du hörde rätt. Dessa sidor bör du läsa genom strax innan passet och passar utmärkt att göra när du intar vår heliga energikick (mer om det senare).

På varje program har vi en sk. frivillig dag, det vi beskriver som +1dag. Vi vill i egentligen att alla ska kunna prioritera tiden att hinna med dessa pass. Men samtidigt förstår vi att vissa måste hoppa alla eller vissa av dessa pass.

Till programmen ingår även en enkel men desto effektivare träningsdagbok. Du ska notera några få moment under varje pass. Dessa nerskriva detaljer blir viktiga för din utveckling och samtidigt förenkla dina veckor.

Träningspassen är relativt långa från en normaltränandes synvinkel och ligger alltid runt 90min. I detta ingår vår obligatoriska uppvärmningsrutin på mellan 10-15min och den avslutande nedvarvningsrutin på ungefär lika långt tid. Själva effektdelen på träningen ligger mellan 50-70minuter. På början innan man har lär sig rutinerna kan träningen ta ännu längre tid. Men dessa rutiner ska vara lagda under programmets första fas vilket innebär de första tre veckorna. Till vissa program tillkommer även PW eller slowrun som kan ske båda i gymmets löpband eller ute i naturen.

Träningsprogrammen går att individualiseras om man väljer till egen onlinecoach. Vissa kan t.ex. inte träna de dagar eller tidpunkt programmet vill. Vissa har även gamla eller nya oläkta skador som måste tas hänsyn. Alla sånna detaljer kommer varje deltagare kunna justera ihop med sin onlinecoach.
KOSTPROGRAM
Till träningsprogrammet ingår alltid vårt Atletkostprogram.
Kostprogrammet bygger helt och hållet på att maximera din fysiska prestation. För oss är det inte hållbart att enbart dieta ner sig och därmed känna sig svagare är någonsin. Man måste kunna prestera på topp alla dagar, även mitt i sin diet. Kosten varierar kraftigt dag för dag beroende på vad, hur länge och på vilken intensitet du ska träna. Vissa dagar ska du äta t.ex. kolhydrater medan andra dagar inte. Du kommer även lära dig nya begrepp som t.ex. kolhydratsfönster, energikick, energipåfyllning, minusdag och plusdag. Atletdieten är lika effektiv som enkel och ger utövaren stora valmöjligheter att bygga sitt eget upplägg utifrån våra basprogram och färdiga recept.

KOSTTILLSKOTTSPROGRAM (olika värde beroende av programval)
Till kostprogrammet ingår även kosttillskott för att optimera träningen, utövarens hälsa samt den viktiga återhämtningen. Kosttillskotten varierar är inte obligatoriskt men då kan vi inte utlova samma slutresultat. Paketets innehåll går att minska i samråd med sin coach, men då kan vi inte utlova samma slutresultat.

EGEN ONLINECOACH
I vissa perioder ingår egen onlinecoach i våra program. Detta tycker vi är nödvändigt eftersom vår träning skiljer sig så pass mycket från andra normala upplägg. Din framgång beror inte på vad du kör för övningar utan hur du kör dem. Detta kommer din onlinecoach lägga mycket energi på.
Alla deltagarna kan dagligen få svar på frågor eller annan vägledning via våra sociala mediekanaler. Din Coach är mottagliga dagligen och vi utlovar svar inom en timme.

LÅST FACEBOOKGRUPP
Förutom möjlighet till egna frågor kommer gruppen ha en låst FB-grupp där din coach varje vecka går genom den nya veckans program samt viktiga detaljer som sker under veckan, tex speciella rörelser, race samt påminnelser av viktiga detaljer som måste göras varje vecka.

Om programmet
En Träningsperiod på 12 veckor är mycket jobbigare än det låter. Varje deltagare måste förbereda sig väl innan veckorna drar igång. Har du inte gjort en målfokuserad träningsplan, blir denna resa ett minne för livet. Ett dagsprogram med allt runt om kring kommer att ta ca 2timmar plus logistiken kring kosten. Programmets största fokus är att jaga resultatförbättringar, vilket förr eller senare kommer sätta deltagarna på hårda prov. Men alla som är motiverad, kommer kunna genomföra perioden. Coachgruppen hjälper till via veckoinspirationsbreven samt via dem regelbundna online kontakten.

Alla deltagare har ett eget ansvar att sköta träningen inkl uppvärmning och eftervård, veckovisa invägningen samt rapporteringen av vissa utvalda träningsresultat. Detta för att din coach på bästa möjliga sätt ska kunna hjälpa dig uppnå dina mål.

Så här fungerar programet

1. ANMÄL DIG
Du klickar på länken ”BOKA” där du hittar anmälningsformuläret. Fyll i och skicka iväg. Inom ett par dagar får du en bekräftelse och faktura, som ska vara betald innan programmet drar igång.

2. VECKAN INNAN START
Efter bekräftad inbetalning av fakturan, får du ett mejl med inloggningsuppgifter till vår webbplats på itrainer.com Startsidan ger dig tillgång till allt material med tydliga instruktioner. Vissa av blanketterna måste skrivas ut för att kunna fylla i frågorna. Här kommer du också ett gäng pdf-filer som bl.a. uppvärmningsrutiner, egenvårdrutiner. Du behöver ett par dagar på dig att läsa genom all instruktion så du kan börja rätt. Din online coach hjälper dig med alla smådetlajerna.

3. NÄR PROGRAMMET DRAR IGÅNG
Varje vecka får du ett mejl som hänvisar dig till en specifik sida på vår webbplats. Där hittar du veckans kick off information samt veckans program med alla instruktioner.

4. NÄR PROGRAMMET SLUTAR
Sista veckan är vår sk ”powerweek”, en vecka som består av mängder av tester och utmaningar. Direkt efter gör vi vår utvärdering med alla deltagare som har köpt tillägget egen coach.

VÅR TRÄNINGSMETOD - ELEMENT 5 TRÄNING

Element 5 träningen är unik och skiljer sig från många andra träningsmodeller eftersom syftet med metoden strävar efter att uppnå mätbara fysiska nivåer i flera olika kapaciteter. Eftersom Atlets primära mål är att bli så vältränad som möjligt går Atletträningen ut på att öka den tränandes fysiska prestationsnivåer.

Träningen är skapad efter vår fysiologiska och anatomiska uppbyggnad ursprung för att klara av rörelser för att överleva naturen. Träningen är uppbyggd av funktionellt rörelser och allsidigt -klara av våda dagliga rörelser samt vara förberedda till det oförberedda
-trängen delas in på 5 nivåer -blandar flera olika träningsformer för …

Element 5 träningens huvudmål är att utveckla vår kropps fem fyselement styrka, uthållighet, rörlighet, koordination, snabbhet och samtidigt uppnå en optimal balans mellan dem.

Element 5 träningen har en unik kombination av redan etablerade och välkända träningsformer med syfte att ta fram den ultimata allsidiga fysiken. Träningen innehåller varje träningsforms optimala funktion och kombinerar dessa till ett unikt system. Träningen har inspirerats av crossfit, tyngdlyftning, friidrott, styrkelyft, bodybildning, kampsport, gymnastik samt gruppträning innehållande core, HIIT och yoga.

Element 5 träningen utförs främst med redskap som skivstång, hantlar, räcke, kettlebells, den egna kroppen, men även gymmaskiner. Dessutom använder vi även funktionella redskap som pilatesboll, gummiband, medicinbollar, hoppboxar, hopprep samt vatten- och sandsäckar. Vi har valt ut varje redskaps specifika syfte och bakat samman det till ett komplett träningssystem som garanterar utövaren maximal, allsidig fysisk utveckling.

Element 5 träningen passar alla oavsett ålder, erfarenhet eller ambitionsnivå eftersom man följer ett nivåanpassat träningsprogram. Belastningsnivån och mängden av träning anpassas för varje Atletnivå vilket gör att träningen blir alltid utmanande, varierad och kreativ.

Personer som har tränat Element 5 Träning

Stacks Image 12162
Hanna Vestin
Hanna började sin atletresa efter en träningsresa till Turkiet. Hon hade aldrig tränat tidigare trots en mycket aktiv familj. Hon började träna 2-3 pass i veckan och idag, efter 3 år, tränar hon 5-6 ggr. Utvecklingen är i toppklass vilket Hanna inte alltid är nöjd med. Idag har hon till och med börjat tävla i crossfitens masterklass och fixar bl.a. följande resultat: marklyft 130kg = 2 ggr sin kroppsvikt, benböj 110kg, stöt 60kg, bänkpress 65kg och dessutom har hon Atletnivå över 5 i både snabbhet och uthållighet.
Stacks Image 12167
Max Chiang
Max började också sin resa med Atletträningen efter att ha varit med på en träningsresa till Playitas. Han var med på en av mina första Atletveckor och började följa element 5 modellen. Max har uthållighetsträning i grunden men hade stora obalanser i sin fysik. Dessutom hade han problem med en frusen skuldra syndrom. Efter bara ett år ligger han på Atletnivå 5 inom samtliga fyselement och har idag börjat tävla i OCR (Hinderbana) samt i Triathlon Ironman.
Stacks Image 12172
Nevzat Erdogan Efter ett par år som massagekund insåg Nevzat till slut att det enda sättet att rädda hans dåliga rygg var träning. Vi började för 3 år sedan och då på den lägsta möjliga nivån. Efter ett halvår hade Nevzat gått ner 16kg i vikt och minskat midjemåttet med över 20cm. Efter ytterligare ett halvår blev ryggen mycket bättre och till slut försvann problemen helt. Idag tränar han 2-3 pass i veckan och tar 1,4ggr kroppsvikten i benböj och marklyft. Han gör sin kroppsvikt i stöt, hoppar strax under 1m i boxhopp och ror 2000m på 8:05 vilket motsvarar Atletnivå 5
Stacks Image 12177
Anders Lehto
Anders har också börjat sin element 5 träning efter en Atletvecka. Han är en gammal hockeyspelare från Luleå som också har fått en fantastisk utveckling på kort tid. Efter bara ett halvårs träning lyckades Anders vända upp sin kroppsvikt i frivändningar och tangerar sitt gamla ungdomsrekord i bänkpress på 100kg, gör 10 reps i chins och 8 minuter på rodd 2000m. Idag ett år senare har Anders börjat tävla i Crossfit.
För att bli en Atlet behöver du alltså inte vara en Elitatlet
utan bara anamma Atletens träningsfilosofi och börja praktisera det. Det går fortare än du tror, bara du vågar
bredda din träning och börja träna allsidigt efter bokens Element5-filosofi.

Framgångssagor

Stacks Image 12044
Petra 45
Läs om Petra 45år och hennes fantastiska Multiårsförbättring med bl.a. från 60 till 105kg i marklyft samt från 15reps chins med svart band till 36...
Stacks Image 12048
Daniel 47
Läs om Daniel 47år och hans grymma Multiårsförbättring med bl.a. 13cm mindre midjemått och från 2 till 9 chins...
Stacks Image 12052
Emelie 27
Läs om Emelies och hennes 12veckors förbätringar med bl.a. 2,5minuter snabbare 3kms löpning samtidigt som hon ökade från 1dips med den egna kroppsvikten till 8reps med extra 5kg...
Stacks Image 12056
Alexander 29
Läs om Alexanders och hans grymma 12 veckors förbättring med bl.a. halverad kroppsfettminskning från 12,9% till 6,9% samtidigt super ökning av t.ex. dips från 19 till 40reps...

Grundaren av atletkonceptet Gyula Bercsenyi

Stacks Image 11481
Mens Physique
Stacks Image 11484
Kettlebells VM
Stacks Image 11487
Triathlon SM

Grundaren Gyula Bercsenyi har mer än 30 års erfarenhet som personlig tränare, sport- och hälsocoach, livsstils- och mentalinspiratör samt massör. Gyula är även en uppskattad internationell presentatör, kursledare och föredragshållare på träningsresor och events som arrangeras bl.a. av AerobicWeekends och Apollo.

Gyula jobbar inte bara med träning och hälsa, utan är även själv aktiv inom flertalet sporter som t.ex. Crossfit, Kettebells Girevoy sport, tyngdlyftning, triathlon, Mens Physique samt inom friidrott och då främst kastgrenarna kula och diskus.


Under alla dessa år har Gyula utvecklat den breda allsidiga fysträningen som ger den ultimata fysiken och till slut namngivit det till MultiAtlet. Träningsupplägget har utvecklats genom 100-tals klienter och fått benämningen Element5 träning.

Mer info om Coach Gyula kan du läsa på hans hemsida www.gyula.se


Sportmeriter


2020
Corona stopp…

2019
– 1:a Eastern USA Championchips, Mens Physique, Masters 50+
– 24:e Masters SM i medeldistans triathlon, tid: 05.08.23
(1900m sim 33.44 – 87km cykel 02.22.02
– halv maraton 02.07.03)
– 2:a Masters SM 50+ i diskus med 44,76m – augusti 2019
– 4:a Masters EM i tyngdlyftning 50+ och 102kgs klassen – juni 2019
(200 kg sammanlagt med 93 i ryck och 107 i stöt )
– 2:a VM Kettlebells i 10 min One Arm Snatch i -95kgs klassen – maj 2019
(184 reps med 24kgs klot, blev även nytt svensk senior rekord i -95kg)
– 4:a European Masters i Crossfit 50+ i Budapest – maj 2019
– 2:a Kettlebells SM och Snatch i elitklassen +95kg, mars 2019
(179 reps med 24 kg som även blev svensk senior rekord i +95 kg)

2018
– Sala Silverman halv ironman. Tid 5,10,56 – augusti 2018
(1920 m sim: 33.17, 9 mil cykling: 2.25.26, halvmaraton: 2.06.11)
– 2:a SM Kettlebells och Snatch i elitklassen -95kg – mars 2018
(169 reps med 24kg)

2017
Ironman 70.3 Jönköping. Tid 5,43,15 – jul 2017
(1920m sim: 34.06- 9 mil cykling: 2,44,26 – halv maraton: 2,11,39)

2016
– 14:e Masters VM i Tyngdlyftning 45+ – september 2016
– 81:a Sala Silverman halv Ironman. Tid 5,38,47 – augusti 2016
(1920m sim:34,47- 9 mil cykling:2,32,05 – halv maraton: 2,24,55)

2015
2:a NPS Atlantis, Las Vegas Mens Physique, Masters 40+ – maj 2015
4:a Europa på Crossfit Open Masters qual 45+ – feb-april 2015
4:a Masters SM i Tyngdlyftning 45+ – okt 2015

2014
– 3:a Body Open, Mens Physique – 2014 maj
– ITU World Triathlon Stockholm Olympic Distance – augusti 2014
(Total tid; 2,55 – 1500m sim; 43,49, 4mil cykel; 1,15, 1 mil löpning; 53,42)
– 5:a SM I Mens Physique – okt 2014

2013
1:a MK Open Crossfit, masters 40+ – juni 2013

Frågor & Svar

Här nedan kan du läsa korta svar på vanliga frågor som vi ofta får angående vår program.

”Jag ser att det finns hel och halvfartsprogram. Är det någon skillnad på hur vältränad jag kan bli mellan programmen? T.ex. kan jag bli lika vältränad på halvfart som helfart?”

Nej, du kan inte bli lika vältränad på halv som helfart i längden. Den teoretiska maxnivån du kan träna upp i halvfart är upp till Multigul medan i Helfart går det att komma upp till Multisvart. Men Multigul brukar räcka för många eftersom Multigul innebär en relativ hög fysisk nivå. Men det kommer att ta minst dubbla tiden som med helfart.

”Måste jag träna på gym/crossfit box för att kunna göra programmet?”

- Ja, det måste du om du inte har tillgång till ett mini gym i hemmet eller på jobbet. Redskap som vi måste ha tillgång till är skivstång med vikter och ställning/rackbar där du kan bl.a. sätta upp stången i olika höjd samt kunna köra chins samt dips. Bänk att ligga på är också ett måste. Dessutom hantlar, kettlebells (8,12,16, 24kg i par) powerband, hoppbox, hopprep, medicinboll (6, 9kg), ryggresningsställning, yogamatta, pilatesboll samt konditionsredskap som rodd, stak och assaultbike är ett måste.


”Jag är äldre men tränar regelbundet och håller en god fysik. Passar detta program mig?”

- Vi har tränat många äldre personer ända upp till 80-årsåldern genom åren. Vi har under många år drivit senior träningsresor och helgkurser och vet att det finns många vältränade äldre personer. Men just detta program är inte anpassat för äldre personer som många gånger har en bra basfysik men som lika ofta har ganska stora skelettala/muskulära problem med sig i bagaget.


”Startprogrammet består av 6-dagars träning i veckan. Har svårt att träna så mycket. Går det göra med mindre antal pass/vecka?”

- Tyvärr inte för tillfället. Atletträning kommer att finnas i två basmodeller. Som helfart 6pass/vecka eller som halvfart med 4 pass/vecka. Men just nu har vi bara helfartsprogrammet klart. Dessutom kommer alla våra första periodprogram vara med 6-dagars träning eftersom som första gången kommer alla nya tränande behöva lära sig eller lära om flera olika rörelser, tekniker och rutiner. Dessa vill vi lära in under den första 12-veckors Multiperioden.


”Jag kommer vara bortrest mitt under programmet en vecka. Hur påverkar det min utveckling? ”
- Enskilda dagar går det att hoppa över men en hel vecka blir svårt om du inte kan utföra träningen träning där du är. Vet du på förhand att du kommer att kunna träna på ditt resmål är det bara att göra en överläggning med Din coach så kommer han ge dig instruktioner.


”Jag kommer inte alltid kunna köra 6 dagar i veckan under alla veckor. Kan man hoppa över dagar?”

- 12-veckors-basprogrammet innehåller 74 träningspass som är skapade och noga uträknade efter ett visst system. Gäller det några enskilda missade träningspass kommer resultatet ej att påverkas nämnvärt. Din coach kommer ge dig instruktioner vilka rörelser/övningar du måste klämma in extra under de andra dagarna. MEN om du vet på förhand att du kommer vara regelbundet borta ett par dagar lite här och där blir det svårt att få det beräknade resultatet.”Varför måste man klara alla testerna som finns angivna i de fysiska grundkraven?”

- Atletträningen innehåller många rörelser inom som t.ex. tyngdlyftning, kettlebells, samt de flesta av stabilitets, gymnastiska och snabbhetsrörelserna krävs att man har en relativ hög och allsidig startnivå på sin fysik. Detta Atletprogram är skapat och uppbyggt för träningsvana individer med en viss allsidig grundfysik. Därför behöver man uppfylla de fysiska grundkraven för att på ett säkert sätt lyckas med resultaten.


”Jag har testat och klarar inte av majoriteten av de fysiska kraven. Finns det ingen program för lägre nivå?”

- Inte för tillfället men det kommer senare under våren. Vårt första MultiÅr startar den 20e september och långt innan det kommer vi lansera våra sk ”Förberedande träningsprogram” där man kan träna upp sina svagheter till att uppfylla de fysiska grundkraven.


”Jag har klarar av majoriteten av de fysiska kraven men har några brister. Kan jag börja ändå med programmet?”

- Det finns personer som ligger väldigt nära gränsvärden som skulle kunna genomföra programmet. Skicka oss ett mail till (gyula@gyula.se) med en kort beskrivning så får du svar hur du ska göra. Glöm inte att dessa grundkrav är för din skull. De är utformade för din säkerhet och ger dig möjlighet till utveckling utan risk för skador, överbelastning och överträning.


”Jag har en skada/känning i axel/knä/rygg/armbåge som har jag dragits med länge. Jag har inte jätteont utan mer en molande värk som ger sig till känna under vissa rörelser. Jag tränar på för fullt ändå och kan träna göra de flesta rörelserna utan problem. Kan jag genomföra programmet?”

- I denna ”Atletvärld” finns det i princip ingen som inte har ont eller små besvär någonstans i kroppen. När man är erfaren och motiverad till att fortsätta att träna så sköter man kroppen genom egenvård som även du lär dig i programmet. Hör gärna av dig för en kort beskrivning av dina besvär så försöker vi hjälpa dig. (gyula@gyula.se)