Kettlebellskolan

Instruktörsutbildning


Värmer upp...

Kettlebellskolan


Kettlebellskolan


Utbildningens målsättning är att lära dig träna rätt, effektivt och skadefritt med kettebells. Träningsredskapen är både enkel men samtidigt kan också vara lika krånglig. Du får lära dig träna från grunden och utifrån kroppens uppbyggnad och funktion. Under
steg 1 fokuserar vi på hur du kan komma igång med en enkel men effektiv hemträning med målsättningen att förbättra din hälsa och vitalitet. Sedan bygger vi på denna baskunskap med mer och mer djupgående detaljer under steg 2 och till sist en ren instruktörsutbildning som kommer ge dig en stor övningsbank samt kunskap och verktyg hur du instruerar och bygger dina klasser.

Steg 1 - För hälsa och fitness - Online Steg 1 utbildningen är till för alla som vill börja träna med kellebells med målsättningen för bättre hälsa och vitalitet. Du får får lära dig hur du kommer igång med en enkel men effektiv hemträning eller hur du kan komplementära din gymträning med olika hemmapass. Du får också med dig en batteri av färdiga träningspass med olika målsättningar som t.ex. bli vardagsstark, ryggfrisk, få bättre uthållighet samt öka din förbränning.

Omfattning : 1 dag teoretisk onlinestudier
Kursavgift : 1995kr inkl moms och kursmaterial.
Diplom : Efter genomförd kurs får Du ett Kursintyg
Onlinepaketet innehåller vår digitala föreläsningar som video eller PDF-filer.
Handhavande med en och två Kettlebells
köp rätt kettebells
grundläggande svingtekniker (soft & hardstyle, bas, halv & helsvingar) vad är element 5 träning och hur kan vi göra det med kettebells övningar för lyft, benböj, drag, press och core förbjudna positioner för en skadefri träning
rörelser för balans och stabilitet
ett batteri av färdiga träningspass för olika målsättningar
frågor och svar via chattkanal

Steg 2 - Funktionell träning från vardagsstark till elitträning - Online
Vi breddar rörelsebanken med mer kompletteringsrörelser för mera specifika målsättningar. I utbildningen ingår också hur du undviker de såkallade förbjudna positionerna samt hur du kan effektivisera din träning genom en enklare progressionsplan.

Omfattning : 1 dag teoretisk onlinestudie och 1 dag praktik på gym??
Kursavgift : 1995kr eller 2995kr inkl moms och kursmaterial.
Diplom : Efter genomförd kurs får Du ett Kursintyg
Medtag: Anteckningsmaterial, träningskläder + ombyte

Workshop och Träning (1dag mellan 10.00-17.00)
fördjupning i svingtekniker för (soft & hardstyle, en & tvåhands, halv & helsvingar och med rotationer)
styrketräning med kb
stabilitetsträning med kb
kondition & uthållighets med KB
tyngdlyftning med Kb (frivändningar, överstötar och ryck)
specifik styrketräning för grepp och core
öka effekten på dina pass via progressioner
ett batteri träningspass för specifika målsättningar (styrka, uthållighet, fettförbränning)
frågor och svar
Kommande tillfällen

27-28/6 2024 Lic. MultiAltet tränare Block 1 & 2, Eskilstuna
29-30/6 2024 Lic. MultiAltet tränare Outdoor, Eskilstuna
19-20/10 2024 Lic. MultiAltet tränare Block 1 & 2, Online
26-27/10 2024 Lic. MultiAltet tränare Block 1 & 2, Online
26-27/10 2024 Lic. MultiAltet tränare Outdoor, Online

 Se hela kalendern
 Kontakta oss för fler datum eller om ni önskar att vi genomför event i samarbete.
Steg 3 - Kettlebells instruktör - Online & Live träff Medan den sista steg 3 utbildningen vänder sig mer till instruktörer som också är en praktisk dag växlar vi upp genom att gå genom mer högeffektsrörelser och träningsupplägg för styrka, stabilitet och uthållighetsträning. Dessutom lär vi oss hantera traditionella kettebellsrörelser som är även tävlingsrenar idag som t.ex. frivändningar, snatch, long cykel, jerk mm. I del två ingår det också hur du bygga enkla program med det viktiga periodisering och progressionsplan. Omfattning : 1 dag online och heldag praktik på gym.
Kursavgift : 2495kr inkl moms och kursmaterial.
Diplom : Efter genomförd kurs får Du ett Kursintyg
Examinering : Du måste ha genomgått alla tre stegen och klarat av vår teoretiska och praktisk prov.
Medtag: Anteckningsmaterial, träningskläder + ombyte Workshop och Träning (1dag mellan 10.00-17.00)
övningsbankgenomgångar
hur du undervisar i kettlebells
grundläggande klassupplägg
frågor och svar
 

Information

”Element 5 Training” är en unik kombination av redan etablerade och välkända träningsformer med syftet att ta fram det bästa allsidiga fysiken (multiatlet). Träningen plockar helt enkelt ut varje träningsforms optimala funktion/effekt och bakar samman det till en unik träningssystem. Träningsformer vi plockat inspiration av är friidrott, tyngdlyftning, gymnastik, crossfit, fitness, styrkelyft, kampsport och gruppträning.

”Element 5 Training” som har sin grund i funktionell träning och ”Back to Basics”. vilket betyder gränsöverskridande naturliga rörelser med varierad belastning, intensitet och rörelseplan. Träningen är väldigt varierad, enkel, effektiv och intensiv och är oslagbar om du vill komma i ditt livs form. Du kommer att få verktygen till att kunna uppnå mål som du inte trodde var möjliga.

Träningen utförs med olika redskap som skivstång, hantlar, gymmaskiner, vattensäckar och bollar, sandsäckar, gummiband, kettlebells och egenkroppsövningar. Träningsmodellen har valt ut varje redskaps specifika syfte/nytta och bakat samman till ett komplett träningssystem som garanterat förbättrar deltagarnas basstyrka, helkropssstabilitet, balans och koordination, explosivitet samt uthållighet.


Multiatletträning
är ett modernt, effektivt och roligt sätt att träna! Programmen är designade för att ge resultat oavsett ålder och fysnivå och utförs på ett säkert, effektivt och roligt sätt. Instruktörens roll är att guida gruppen till rätt teknik, utförande och intensitet samt att stimulera till fortsatt träning!

AerobicWeekends tillsammans med Coach Gyula har under många år utvecklat och presenterat denna träningsform som en del av utbudet inom Funktionell träning!
Multiatletträning passar alla
Multiatletträning kan utföras som mini Pt-grupp eller som individuellträning och är absolut det senaste inom funktionell träning, då den framför allt blandar styrke och uthållighetsträning med funktionella, stabiliserande helkroppsrörelser. Programmen är designade för att ge resultat oavsett ålder och fitnessnivå och utförs på ett funktionellt, säkert, effektivt och roligt sätt. Multitletträning passar alla, från nybörjare till vältränade atleter eftersom träningen är indelad efter olika fysnivåer från nivå 1 till nivå 20.

Målsättning
Kurs/utbildningens målsättning är att kunna lär sig skapa och planera sina klasser själv eller tillsammans med kollegor för att erbjuda maximalt anpassad multiatletträning för sina deltagare och kunder. Du lär Dig hur du ska kunna kartlägga dina kunder fysiska status hur övningarna ska utföras säkert samt hur du som instruktör kan guida eleverna till rätt teknik. Du kommer även få med dig kunskap så att du kan skapa och planera din egen träning!

Kursens uppbyggnad
Kurs/utbildningen är uppdelad i flera block, nämligen 6st vilket blir 6 dagar totalt. Inför varje block får deltagarna vår online kursmaterial som ska bearbetas teoretiskt medan kursdagarna blir mer praktiskt inriktade där vi nöter tekniker, koordination och rörelsemönster.

Block 1 - Multiatletträningsteori samt element 1 - styrka och lyft och drag
Block 2 - Multiatletträningsteori samt element 1 - styrka och benböj, press och core
Block 3 - Tyngdlyftning för alla
Block 4 - Stabilitetsträning 2.0
Block 5A & 5B - Element 3 & 4 - rörlighet & koordination

Block 6A & 6B - Element 2 & 5 - uthållighet & snabbhet
Block 7 & 8 - Multiatlettränare Outdoor

EXTRA DAG - Examen via praktiska och teoretiska tester och prov

Licensavgifter :
Ej obligatoriskt dock ett måste om du vill bli Lic. Multiatlettränare. Licensiering sker under en heldag där praktiska och teoretiska examination genomförs. Mer info under utbildning. Kostnad för licensieringsdagen 1500kr.

Förkunskaper: För att deltaga på utbildningen behöver du inte ha någon anatomisk utbildning dock en gedigen träningserfarenhet. Desto mer erfarenhet du har desto mer kommer du kunna tillgodogöra dig av kunskaperna vi delar med oss. Men för att bli licenserad måste du vara utbildad PT, fystränare eller minst ha gjort grundutbildningen till funktionell träning.
Licensavgifter : Ni behöver EJ betala licensavgifter för att hålla dessa klasser på er anläggning. Du får möjlighet att beställa nya program i början av varje säsong.

Förkunskaper: För att bli licenserad måste du vara utbildad PT, fystränare eller minst ha gjort grundutbildningen till funktionell träning. För eget bruk bör du ha en gedigen träningserfarenhet och vara i fysiskt god form. Du bör vara en tävlingsatlet.


Multiatlettränare
Diplom : Efter genomförd kurs får Du ett Kursintyg
Kursavgift : 2995kr/block eller 15.900kr för 6 block inkl moms och kursmaterial
- Kursmaterial, värde 895kr
- 20 talet färdiga träningsupplägg, värde mer än 1500kr
- Multiatlettränare Outdoor tillkommer med 4995kr inkl moms och kursmaterial
Medtag: Anteckningsmaterial, träningskläder + ombyte
BLOCK 1
Teori och Styrka (1dag 10.00-17.00)
- element 5 träning inriktning styrka
- fysikpyramiden
- de 5 fyselementen

- de 5 rörelsebanorna
-
de 5 rörelseplanen
-
rörelsetekniker och stilar
- stabilitet och mobilitet

-
startmode
- styrke 5an
- styrkecomp 5an
- extrastärkande rörelser för lyft och drag
-
preparerörelser för lyft och drag
-
flerdimensionella grundpositioner för lyft och drag
- atletens förbjudna positioner
-
atletens styrketräningslära


BLOCK 2
Teori och Styrka
(1dag 10.00-17.00)
- extrastärkande rörelser för benböj, press och core
-
preparerörelser för benböj, press och core
-
flerdimensionella grundpositioner för benböj, press och core
- arbetseffekt
- progressionsplan
- förebyggande/prepare träning

-
återhämtning
-
träningsprogram för olika målbild

BLOCK 3
Tyngdlyftning
(1dag mellan 10.00-17.00)
- tyngdlyftning för multiatleter
- frivändningar
- överstöts tekniker
- ryck
- olika rörelsekomplex

- kompliterande tyngdlyftningsrörelser
- extra styrketräning för tyngdlyftning
- tyngdlyftning för olika ändamål
- rörlighet för tyngdlyftning
- att lära ut tyngdlyftning
- lägga upp träningsprogram
- tyngdlyftning för nyckelspecifika mål


BLOCK 4
Stabilitet
(1dag mellan 10.00-17.00)
- Element 5 träning inriktning stabilitet
-
stabilitets 5an
-
låssystem för kraftöverföring
- stabiliserande och mobilitetsmuskler

-
stabilitet för höft och knä
-
stabilitet för core
-
stabilitet för skuldror
-
rotationsrörelser
-
stabilitetsträning för nyckelspecifika mål
BLOCK 5A
Rörlighet (1dag 10.00-17.00)
- Element 5 träning inriktning rörlighet
- rörlighets 5an
- rörlighetsmetoder
- rörlighet via statisk stretch
- rörlighet via flerdimensionell plan
-
rörlighet med olika redskap som t.ex. powerband, pinne m.m.
-
rörlighet via flow
-
rörlighet för nyckelspecifika mål t.ex. tyngdlyftning, löpning m.m.

BLOCK 5B
Koordination
(1dag 10.00-17.00)
- Element 5 träning inriktning koordination
- koordinations 5an
- gymnastikens grunder för kroppskontroll
- huvudstående
- hansdståense

- Lsitt
- koordinationsträning för nyckelspecifika mål


BLOCK 6A
Uthållighet
(1dag 10.00-17.00)
- Element 5 träning inriktning uthållighet
- träna med pulsnivåer

-
uthållighets 5an
-
konditonsträning med maskiner
-
konditonsträning med egen kropp
-
konditonsträning med olika redskap
-
intervallträning
- rotationscirklar

-
uthållighetsträning för nyckelspecifika mål

BLOCK 6B
Snabbhet
(1dag 10.00-17.00)
- Element 5 träning inriktning snabbhet
-
snabbhets 5an
-
snabbhetsträning för ben och underkropp
- sprintträning

-
snabbhetsträning för överkropp
-
stabilitetsträning för nyckelspecifika mål

BLOCK 7 & 8
(2 dagar 10.00-17.00)
- element 5 träning outdoor
- fysikpyramiden
- de 5 fyselementen

- de 5 rörelsebanorna
-
de 5 rörelseplanen
-
rörelsetekniker och stilar
- stabilitet och mobilitet

-
flerdimensionella grundpositioner
- atletens förbjudna positioner
-
rörelsebanker med funktionella rörelser med Skivstång, XCord, AquaTube/ball, Kettlebells, Powerbands & Hantlar.
 

Lärare

 
Gyula Bercsenyi Sweden
Över 20-års erfarenhet som personlig tränare, massör, coach och multiathlet. Personlig tränare med funktionell träning, atletträning, crossfit, tyngdlyftning och fitness som specialitet. Gyula coachar inte bara andra utan är även aktiv tävlande själv inom bl.a. Crossfit, Tyngdlyftning, Mens Physique, Kettlebells och Triathlon. Som bästa merit har han en 4e plats på EM nivå i Crossfit masters 45+ 2015. Gyula är även en uppskattad tränare, kursledare och föredragshållare på träningsresor och events som arrangeras via Apollo och Aerobicweekends och går till bl.a. Playitas och Turkiet. Mer info om Coach Gyula kan du läsa på hans hemsida, www.gyula.se

Kommande

Fler än 200 kurser, träningsresor och event varje år! Kalendern uppdateras ständigt med nya kurser, utbildningar, event och resor. Hela kalendern »
Anmäl Din Email för att få uppdateringar och erbjudanden här »

Kontakt

AerobicWeekends Sweden
mail@aerobicweekends.com
Lövgård 12
S-63235 Eskilstuna
+46 16 148055
+46 70 3322446
Kontaktformulär »
Nyhetsbrev »