Site logo


Vi kan även komma till er för att hålla denna kurs! Kontakta för mer info här>>
AerobicWeekends Sweden erbjuder utbildning och inspiration för Dig som vill jobba som instruktör eller som älskar att träna och vill öka Din kunskap och motivation! Vi samarbetar med några av de bästa svenska och internationella lärarna som kan ge Dig kunskap, motivation och glädje av högsta klass! AerobicWeekends Sweden erbjuder fler än 150 kurser, event och träningsresor årligen och har under de senaste åren utbildat och inspirerat fler än 16.000 instruktörer och aktiva. AerobicWeekends Sweden är en av Sveriges marknadsledande utbildningsorganisationer som ständigt utvecklar träningsbranchen för nya tider och behov!


_MG_2959_640

FC GRUPP träningsinstruktörsutbildning, steg 1


För Dig som vill börja instruera funktionell träning med redskap i Grupp eller som har instruerat liknande klasser och vill bli uppdaterad och inspirerad till att börja jobba enligt FC Träning.

Du lär Dig arbeta och instruera med flera mycket effektiva träningsredskap som ger kroppskontroll, balans, styrka och uthållighet. Du får med Dig färdiga klasser för att snabbt komma igång att instruera. OBS! Du får även VIP tillgång till vår sajt där du har alla övningar dokumenterade via bilder och filmer samt färdigpaketerade klasser för olika nivåer (under uppbyggnad).

FC träning i Grupp
FC träning i Grupp är absolut det senaste inom funktionell träning, då den framför allt blandar styrke och uthållighetsträning med funktionella, stabiliserande helkroppsövningar. Träning utförs med olika redskap som t.ex. kettlebells, vattensäckar och bollar, mjuka och hårda sandsäckar, gummiband samt hantel, stång och egenkroppsövningar. FC gruppträning är paketerad i 3 klasser (Funktionell, Fitness och Athletic) med var sin tre nivå (1,2 och 3). Dem färdig utarbetade programmet är designade för att ge resultat för var sin målgrupp (nybörjare/motioner, motioner/gymtränande och vältränad/crossfit). Instruktörens roll är att guida gruppen till rätt teknik, känsla, hålla intensitets nivån för klassen samt inspirera och motivera klassen till den fantastiska träningen som systemet erbjuder.

Målsättning för steg 1 I denna Steg 1 utbildningen lär du dig använda FC träningens basredskap (aquabolls och aquarör samt powerband) på ett effektiv, säker och rolig sätt. Du kommer att lära dig grundövningarna för alla redskapen, lära dig hur du kan lära ut och instruera andra samt hur du kombinerar ihop övningarna till rätt nivå och intensitet. Du får tillgång till ett antal färdigplanerade klasser inom klassen ”FC Funktionellt”. Du får även lära dig rätt lyftteknik, hållning samt intensitets teorier.

Förkunskaper
Du bör vara utbildad inom Coretraining, Styrka i grupp eller Funktionell träning och ha tränat styrketräning regelbundet i minst 6 månader.

Program FC grupp steg 1 - en dag
Tider; 10.00-17.00
• FC träning; Vad är FC träning i grupp
• Grundläggande lyftteknik, kroppshållning och corekontroll
• Redskap 1 – Aquaball, steg 1
• Redskap 2 – Aquatube, steg 1
• Klass 1: FC Funktionell, nivå 1
• Lunch
• FC träning; Grundläggande teori om funktionell träning
• Redskap 3 – Powerband, steg 1
• FC träning; Instruktionsteknik
• FC träning, Klassupplägg, steg 1
• Klass 2: FC Funktionell, nivå 2
• Avslutning och utdelning av diplom

Pris inkl moms 2995kr inklusive moms
Inklusive kursmaterial med färdiga klasser, samt tillgång till VIP avdelning på sajten.

Licensiering
Du behöver EJ betala någon licensavgift för att arbeta som FC Tränare. Licensen gäller från datumet du har tagit det och 2 år framåt. För att förnya det måste du gå på en inspirations FC weekend där du uppdaterar din kunskap och visar upp dina tekniker.
För licensiering krävs minst godkänd FC-utbildning steg 1-2.

Kurser utomlands
För kurserna på Fuerteventura tillkommer kostnad för resa och boende.
Läs mer om träningsresorna här>>

Vi kan arrangera denna kurs hos Er eller hjälpa er att samarrangera med närliggande anläggningar.
Kontakta oss för mer info!

Anmäl Dig här>>

Tillbaka till AerobicWeekends.com>>
[Sleeker_special_clear]